Friday, July 24, 2009

Pieces of memory









Ehehe...i found this masa tengah godek2 my closet a.k.a my jewelery box....and sy tersengih2 sendiri ....ada kisah disebalik anting2 ini...owh maaf pic di atas sgt la kaburnya sekali tapi anda masih buleh kenal ianya anting2 berwarna putih kan...???....ini adalah salah satu hadiah dari mR.Z....ahaha setelah sy memaksa-maksa....sila baca betul2...setelah sy memaksa2....ahaha..bukan paksa sy torture sebenarnya dgn ayat begini.....



'awk x penah belikan sy anting2.....'.....sambil memuncung2 kan mulut....



ahaha...sila cuba kaitkan 'x pernah belikan' dgn 'anting2'...apalah kaitannya anting2 dengan x pernah belikan...bukannya setiap girlfriend mesti dpt anting2 dr boyfriend, bukan essential pun....x de pun x pe kan...tapi ayat torture ini sungguh x masuk akal pada mR.Z pada ketika itu...kenapa perlu beli anting2?....bukan perlu pun...




setelah bernanah agaknya telinga mR.Z tuh...akhirnya dia membawa sy yg ngok ngek ini ke Alamanda dan sy dgn seronoknya...terhegeh-hegeh memilih...time tu tersengih2 mcm kerang busuk....ahahak...mmg jiwa kacau masa tu....kenapalah sy nakkan anting2...sy pun x phm...bila terkenangkan balik terasa kelakar...bukan satu but i choose 2....dan berpusing2 selama hampir sejam utk memilih 2 pasang anting2 tuh...satu lagi kaler biru.nasib baik la mR.Z tu sabar orgnya...kalo sy dapat girlfriend sebegitu caca merba belum tentu haku tahan ok...!




Dan jugak terkenang barang2 lain that he bought for me...those 2 pairs of clark shoes....he bought it coz dia can't stand to see my feet always blisstered sbb nnti sy jugak yg mengomel sakit n mengadu takut tinggal parut...or...(mayb dia x larat nak dgr dah kot....!...so pejam mata belikan those comfort shoes...ehehe)





He also bought me this pink blouse...i'm eyeing on this for like months....tertanguh2 sbb x nak abiskan duit utk blouse ini semata sbb harganya $$$....owh hanya semata sehelai baju...ehehe...then pada suatu hari sy di rasuk n sy nekad nak beli jugak...di dalam kepala otak ini cuma terpikir2/terngiang2 'baju ini mesti ada di dalam closet sy...kaler ini mesti mesti menjadi milik sy'...dan sy terus call mS.Laila and we heading to Queenbay tapi malangnya.....malangnya...arghhhhh malangnya x de saiz....!!!!! owh i'm so fat....sedeynya time tu/ketika itu/i mean time di dalam boutique itu jugak di saksikan oleh mS.Laila, tanpa putus asa jari jemari sy terus mendail no bertuah itu...hehe...




'hello yang...pls help me to get bla...bla...bla...'......................and he replied 'ok, i'll try a.s.a.p'...




Then there it goes...this pinkish blouse is mine in the end (dgn bersusah payah nak dpt blouse ni ok sbb di selang seli sesi bergaduh coz he was late to get it and he forgot to brought here to me...end up he posted it supaya x lain x bukan menyenangkan hati sy...ahaha... )....dan utk kesekian kalinya he paid for it n i got it....thanks dear....! hope u don't change much after married...hehe (sbb mak2/org yg dah kawen ckp lelaki akan berubah bila kawen...jadi annoying kot)








Hmmm...itulah kenangan2 indah untuk di kenang...tapi di samping itu ternyata sy ini perlu lebih bersabar....and mesti belajar bertolak ansur...5 years past and i still begini degil n keras kepala...kalo dah datang penyakit shoping tuh...membuak2 rasa...dah x sempat2 menunggu esok atau hari yg lebih lenggang utk membeli...mesti mR.Z la yang manjadi mangsa....membawa bontot ini mencari baju, suar,handbag sampai macam nak tercabut lutut tuh... x kira waktu...yang bermain2 di minda hanyalah membeli...mesti shoping dan mesti dapat sesuatu barang yg sy aim tuh secepat mungkin...ahaha...maaf sy agak sengal perihal shoping....(semua adik beradik sy begini ok...penyakit keturunan nih....)




Anyway i'm happy di kelilingi org yg sayang pada saya...mR.Z and my sistas (we are 4/5 girly girl in family)...ptg tadi my eldest sista called, and few minutes mR.Z was on the other line, later my 2nd sista called...sgt meriah ok....semua org rindu sy...i loike it....sy pun rindu anda semua...ada anda...anda...n anda membuatkan hidup sy sgt fun ok....!


i'm bless



xoxo