Tuesday, October 27, 2009

Kisah Asmara Terlampau



Uwargghhh....penat sy masih bersisa setelah sekembali dari KL semalam....izinkan sy mengeliat malas sebelum melekap jari jemari di keyboard pink kesayangan sy nih....sy byk berpikir sepemergian sy ke KL 3 hari yg lalu...2 hari sebenarnya tetapi sy memandai2 menjadikannya 3 hari kerana kesah asmara ini...runsing yg membuatkan sy mengambil keputusan untuk terus menetap sehari lagi di KL...ya sy berasa terkesima or mungkin dengan kata lain terkesan dgn kejadian terlampau ahad lalu....


Saya ini mmg lah species perempuan yg mudah sakit hati kalau-kalau ada perkara yg tidak kena di mata sy....sy mudah marah dan merasa kecewa tanpa perlu orang menyatakannya...cukup dengan kelakuan sahaja...ya sy akui itu kelemahan sy...sy memandang serius perkara2 kecil di sekeliling sy di mana perkara ini akan lead to be something unnecessary to fight for eventually...but itulah sy....


Kesah terlampau ini berlaku pada ahad yang lalu...kesah asmara ini membuka mata dan hati sy...terasa seperti cinta bertaut kembali ... sungguh separuh mati sy rasa kesah chenta 5 thn lebih ini akan berakhir dgn sia2 sahaja ....


Saya gundah gulana seawal jam 9 pagi ahad lalu....i kept on calling him...told him that we should go out already...ye lah sekali sekala sj sy ke sana berjumpa dgnnya...bukan selalu...maka komitmen 110% yg plg sy harap2 kan darinya....tetapi kegundahan sy berlarutan sehingga jam 12 tgh hari...batang tubuhnya tidak juga muncul2 untuk ketemu....hati ini mula menjadi sebal dan bebal....terasa sungguh tidak di hargai...terasa seperti sy ini tidak bermakna dlm hidupnya...entah kenapa sy berasa terlalu sedih dan keciwa.....bagi sy bila anda berkasih sayang maka anda mempunyai tanggungjawab yg perlu di pikul di bahu...so call bertanggungjawab memprioritykan kekasih anda....ladies what do u feel kalo cinta anda kalah dengan sang tido...ok he choose untuk melayan tido nya lebih dari kemanisan cinta yg sy blh curahkan....geram dan marah bernyala- tidak dpt sy bendung....


Sy heran bin ajaib.....sy yg gemuk segedebuk mcm badak air ni dtg KL untuk jumpa dia...bukan ada tujuan lain pun...just to meet him tetapi tido jugak yg menjadi ratu hatinya....ok sy akui sabtu itewww sgt meletihkan...tetapi kerana cinta luar biasa di hati sy neh....walaupun letih x hengat tapi mata ni ttp terbuka bersengkang kul 7pg....bukan blh solat pun tapi mata ni degil x hengat....x blh tido sbb excited nak kuar dgn dia so call kekasih....haku hangin satu badan sebab kalo 5 thn kita blh la nak tahan dgn kerenahnya yg satu ni but...but...kalo dah 5 thn setengah mcm mana la x meletup....sy heran kenapa...kenapa kalo bila sy ckp sy mahu spend time dgn dia...pasti ada sj alasan....terlambat la....apalah...dan bagai2 lagi...pada sy masa sedetik berlalu amat la berharga...spttnya ahad tu sy ptt balik ke Kulim kul 5ptg tp kalo dah kul 12tgh hari x dpt jumpa2 lagikkkkkk x ke blh gila menahan sebak di dada....ladies do u understand me...???!! or adakah sy ja yg meracau sowang nih....perkara2 acuh x acuh begini kemudian akan menyebabkan sy berasa tidak di hargai...tidak di perlukan...tidak disayangai sama seperti 5 thn lalu dan bagai2 lagi....syg sy ingin tanya kenapa sgt susah untuk kamu commit terhadap sy......haishhhh....


Kesah di ahad itu menjadi bom atom melanda hubungan kami....sy marah dan dia buat x tahu...keep on saying nonsense reason dan ckp dgn sy jgn la mcm ni...jgn la mcm ni.....helloooo i mcm ni sbb u ok....aduhhh kekasih kekasih...kenapalah sy terlampau syg kan kamu....


Alamanda menjadi saksi kesah haku berjalan laju nak mampos mengelilingi alamanda mencari bus stand...kuat plak kaki ni tawaf satu alamanda....sbb hati ni dah buntu...dah tak keruan dan x mampu berfikir lagi...sy seperti memohon ya tuhan sila la restart kan sy so that blh berfikir dgn tenang...dan aksi kejar mengejar antara sy dan dia berlangsung dari parking tingkat 3 sampai la ke bus stand kat kuar Alamanda tuh tau....haku lari dia kejar...mmng lawak nak mampos....sy mmg dramatik dan sampai hari ni sy mcm x percaya sy mampu buat perkara bodoh tuh....bukan nak tunjuk kat org ramai yg kami tgh bergaduh...bukan nak populariti murahan tetapi itu lah rasa hati sy ketika itu...i can't face him....it is too much dissapointment....dan tak tertanggung lagi....hati ni terasa mcm di sayat2...sy cuma minta pada tuhan untuk selamatkan sy dari masalah kami ketika itu....sbb dah x blh nak solve lagi....dan sy pikir confirm kami akan putus hari itu...


5 years u still can accept it but 5 years n a half....it becomes bottleneck level already maa...owh ketika itu yg sy tahu sy mahu shut down otak sekejap supaya dpt lupa segala perkara 5 thn yg di lalui....heyyy kalo kamu sedar yg kamu mmg dari awal lagi kalah dgn sang tido...mmg hangin satu badan tahu....i'm not exxagerate tapi ini realitiiii...cinta x selalu indah...12 thn kenal bukan bererti pasni confirm bahagia tau...plz note...!!!


Pas kejadian kejar mengejar di Alamanda tuh...dan ketika haku terhegeh2 menanti savior penyelamat datang....jenuh jugak menunggu and yg terdetik kesian di hati sy apabila si dia tetap setia menanti di sisi walaupun sy booo layan...sian plak kat dia...kalo si dia jenis x berhati perut dah lama dia tinggalkan haku yg gila merajuk x hengat kat situ....tp otak x dpt pikir dah masa tuh...yg sy tahu i must get rid of him...


Dan selepas cik cik sekelian Minto, Wani n Ice-ice baby dtg menyelamatkan sy sy pun nangis x hengat...x malu dah...dlm kete tuh jugak haku nangis...pastu yg lawak Minto tanya...ko nak mkn ape....sy jwb aku dah x lalu nak mkn ape...pastu derang2 pun bwk la mkn di precint 16 taman wawasan...perghhhhh koew teow sup dia meletopppp...haha...haku bantai mkn koew teow sup, ngan ABC ngan roti John mavelesss lagi....kunun x lalu...ok mmg tipu...sgt lalu...pas mkn tuh Alhamdullilah otak dpt pikir dgn tenang blk....


Kami blk ke rumah dan tido sekejap pastu dah ok....then sy dan dia slow talk that nite....sy pun x pasti settle ke tak...tapi terasa seperti cinta kembali terjalin...but i wish i wont face this in future anymore...pls la syg jgn buat lagi...u know that for 5 years sy plg x suka yg ini...pls x suka perangai yg ini tetapi kenapa kamu suka mengulanginya...robek hati ku okeyyyyy....adakah kamu phm....???!


Cinta ini mmg membuta tulikan hati yg cerah dan rasional...ladies kamu perlu tahu fakta ini... lelaki ni kadang2 mata hatinya kabur....dah lama x jumpa optometris kot....mmg dia x nampak apa yg kita nampak...dia tidak tahu apa yg kita titik beratkan....haihhh...sy tahu dia baik....ada perkara2 yg dia sgt baik....sy tahu dia x pernah miss belikan sy shampoo kerastase 250ml rm75 sebotol setiap bulan...sy x pernah beli guna duit sendiri sepanjang setahun lebih sy menggunakan shampoo tuh...x pernah sy gi beli dan hanya dia yg titikberatkan jadual beli shampoo tuh...dia yg belikan tudung tie rack sy satu rm60-70 tuh....i've tones of them now...mostly dia yg belikan....my shuz pun dia belikan...dia yg kesah pasal maintenance keta semua....tapi kenapa yg itu dia blh buat...tetapi kes bgn awal untuk jumpa sy x blh...aduii...readers if u read this sy yg salah ke....dia yg x baik kah...sy pun conpius skang nih...


Kesah ni bukan nak revealkan our inside issue tapi yg sy nak sampaikan ialah cinta x sentiasa indah dear...kena bersabar dan tabah...itulah yg plg x larat nak wat...dah tua2 ni nak berehat la...x nak pikir masalah remeh cam nih...gena tuh...???!!



6 comments:

.:Miss Amy:. said...

agree with u dear.
there always pasang surut bile bercinta.
tak semua kite tgk dr luar itu indah. the toughest side is being INSIDE the relationship.
chill babe!
its happen to all. hihihih...saya juga baru megharungi KESURUTAN kisah cinta saya minggu lepas. but the gud thing about arguing, we knew the true colour of our partner. dont expect high n future. expect less. =))
and the loveydovey feeling after each argument is the most precious moment. saya sgt suke perasaan selepas settle bergaduh!!!

Yani said...

Makkkk! Dup dap duo dap baca entry nie. Cik Zai..patut tue mmg patut howwt tapi adegan kejar mengejar tue tak tahan. Saya tak penah bermain kejar-kejar lagi. Bersyukurlah kamu leh main kejar-kejar.

I'm agree. Every day is not sunny day. So many problemos will happen. Hadoii..Kuatkan semangat kamu ya. Berdoa la semoga tabiat sayangi tidoq leh di ubah before getting married since Ur Motha memang anti this kind on habit. Kan..

L3N said...

aku rasa kesah ko chomelll...hihiihi

sy tidak ada pengalaman tp bab2 tgu org aku mmg x bley sabar...sekian

brid3ofkayangan said...

mS.Aimi: thank u so much...cinta ni memenatkan ok....benda kecik sj...bukannya dia curang pun tapi sgt x tahan ok...sgt letih nak lari bagai..hehe

brid3ofkayangan said...

mS.Yani...ya bila kamu kata sy ptt bersyukur blh kejar mengejar sy tersentak dan rasa berterima kasih kerana membuka mata....sy ppt bersyukur bukan...sbb masih x break...haihhh seb baikkk


mS.L3n...ko mmg rasa comel tp waktu tu aku yg menanggung...rasa nak pecah dada ko tau punya la marah....ko tahu la aku ni kalo extreme gena...huihhh so moralnya jgn harap nak dpt bf perfect kalo body ko mcm gisele pun...sama ja dia layan...kihkihkih

L3N said...

X jadik bopren pon dh main banyak2 kayu Zai,kasehan sungguh gisele itu ahaha.So anda patut berasa bertuah.Harap2 habit kuat tdo itu dpt diperbaiki.Ko pasang jek siren kat tinga dia bio sedar sket heheh...