Wednesday, October 28, 2009

Email Layang-Layang...!!!



Surprise-surprise....i've received email layang-layang dari kekasih....wahhh semakin panas nampaknya...beginilah ait-bait email darinya untuk sy...

Precint 16 tu taman warisan ye… bukan taman wawasan…. Huuuuuu

Syok nyer dia menghemtam ek…..

Tak tahu la nak komen pe….. salah memang tetap salah….. kesah disebalik dtg lambat tu tak yah la nak komen pape sbb dia dah ckp org tido…. So anggap la org memang pentingkan tido dr pi jumpa dia…..crite sbnar awak tak tanya pon kan… apa yg jd…. Kan…….

Pagi tu org dah ckp nak org on the way…… then awak bleh pula pi kuar dgn org lain pi beli tiket tu….

Pastu org punya la tunggu dia kat bawah tu….

Dia smpai dr beli tiket…. Bleh terus naik atas dgn muka yg hepi mmng mcm tak teringt kat org langsung yg dah mai kat dia……

Pastu org call tanya dia….. dia bleh ckp “pi balik laaa……!!!” amboi syok nya……. Dah org mai, takmo jumpa plak…. Halau2 pula…. Ingt org tak marah ka….. halau balik ek…. Meh sini org balik betul2 senang… bleh sambung lena… syok gak tu…….

Then dia call blk ckp nak suruh hanta pi pudu….. ada ka?...... baru pukul 12++ tiket pukul 5ptg….. ikut kan hati lantak jer….. balik jer sendiri… suruh la kawan dia hanta napa nak suruh sy pula….. tp…..

sayang la kat dia tu…. Org dtg la…. Amek dia kat umah….. pastu sebuk nak pi Pudu… bkn nak tanya apa ka…. Perut dah la lapar ni…. Urm… nak pujuk tak reti la plak… sbb mmg dah salah kan,sbb mai lmbat…. Tp di sbbkan dia halau org tadi so tak yah la pujuk…. Lantak…. Huhuuuuu….. bawa la pi mkn kat kedai berkonsepkan kopitiam milik bumiputra…. Mkn la dulu takkan nak hanta pi Pudu awal2 plak…. Takda keja betul…..

Tgh dok mkn tu pikir2 la pasni nak pi mana ya… nak pujuk dia ni….. Pi MidV ka,tp jauh pula kang baru sampai dah nak kene hanta blk dah…. Nak pi PV ka,semlm dah pi plak….. pi alamanda la dekat ja… dan la nak jalan2 seround dua…. Kalau nak tgk wayang pon sempat juga….

So pas mkn bawa la pi alamanda… sampai ja parking keta… mcm besa pakai la stoking… sbb nak pakai kasut… tgh dok pakai2… dia ckp “napa mai sini org nak pi Pudu…..” amboi cekal nya pendirian nya nak pi pudu….

Tak dan apa2….. dia bleh buat drama plak…… kuar keta sambil bawa beg galas comei dia tu…. Jalan laju2… tak tahu arah tuju…. Yg kita pon kelam kabut la buka stoking blk… sarung ja selipar… sbb baru pakai sblh… kalau nak teruskan pakai kasut kang hilang dr pandangan pula…. Cepat la kejar dia ni…. Laju juga berjalan dia ni…. So bermula la adegan drama dia ni…. Time ni rasa marah tahap gila ni…. Tak tahu la kalau org lain tak marah kan…..

Kita ni bawa dia mai sini sbb nak pujuk2 dia…. Dia bleh lari ni……

Kalau la betul sy ni pi hanta dia pi Pudu terus,mesti dan semestinya dia ckp mmg lg teruk sbb mmg tak sayang kat dia sbb tu hanta dia awl2 pi Pudu……..

Ni kita plan nak pujuk dia,tgk2 jd gini pula….. dah la jln laju,…. Kita ni berjalan sambil dok bercakap dok pujuk2 dia… lg la penat,dia bleh buat tak tau…. Jalan punya jalan siap mcm tak tahu nak pi mana dah…. Punya nya pusing2 alamanda tu….. akhirnya…. Sampai juga…. Tempat duduk hahahhaa…… lega…. Ingt nak jalan smpai Pudu td…. Jenuh la nak ikut….

Dok la tunggu kawan dia smpai kat situ… lama pula tu…. Tungguuuu la………..

So bila kawan dia sampai dia bleh plak tinggal beg dia kat bas stand tu…. Org tahan keta dia naik tu wat taktau ja…. Rasa nak buang ja beg tu tgh jalan…. So org pon msg la kawan2 dia tu…. Risau gak kalau dia pi Pudu awal2 ni….

Msg kat ice,min n wani… ckp tolong hanta dia pi Pudu then kalau bleh tunggu sampai bas dia smpai…..lebih kurang la gitu msg tu….

Ish….. dlm hati…. Mcm dah malas dah….. malas nak layan…. Keputusan telah dia buat…. Muktamad…. Lantak la….. nak jadi ape pon jd la….. (jangan assume yg bukan2 yer…….)

Cuba bayangkan…. Weekend yg best… bangun lambat… bangun2 je layan dvd dulu…. Tgh hari baru bangun terus mkn… then smbung tgk dvd lg… ptg sket jalan2 dgn kawan2…. Mlm sket pi jalan2 naik keta pusing K.L…. tido lambat… hahahahaaa… best gak ni….. Tp ade yg lagi best dari sume ni….. seperti…… tak leh citer lg…..

Ade ke dia bleh buat drama mcm ni….. kalau betul2 nak pi Pudu pon ckp je la… bleh je nak hanta terus…. Tak payah la pusing2 satu alamanda tu…..


Sekian email dari si dia untuk saya...haihhhh....katanya ini baru part I...



5 comments:

L3N said...

waa wee....dugaan zai...dugaan...
bila ko dh cool ko baca balik entry2 ko...
misti ko rasa chomel

.:Miss Amy:. said...

muahahha...
layan siot baca warkah cinta dr zam ni.
ni kalau incik tunang i buat warkah sebegini mau nangis bercucuran air mata ku.
nasib la incik tunang tak pernah buat lagi.
mau taubat 7hari7mlm i nnt.
hihihi...terus insap baca. eh, srh je zam buat blog. snng. baca side u, then bce side zam. dh tu kami semua duduk atas pagar la. not picking side. ngeh3...

Arip said...

hi citun.... been reading your blog for quite a while... benda yang jadi tuh mmg betul laa ang patut marah tapi entry-entry sebelum nih kan ang ada juga bercerita betapa bertuahnya ang dapat zam yang penyabar dan understanding... Dalam aku dok baca entry baru nih, aku tertanya; pasaipa dah sampai alamanda baru ang tanya dia “napa mai sini org nak pi Pudu…..”, pasaipa tak cakap siap siap time dalam kereta? Jadi pada pandangan aku, yang penting komunikasi... marah is good but marah dalam hati tuh yang tak bagus.. Perjalanan masih jauh nih...

brid3ofkayangan said...

L3n: ....haha x abis2 comeiiii....pas begaduh mmg asa comeiii...hehe

Aimi: i suh dia wat blog tp katanya dia lupa nama blog yg dia reg...lawak..haihh u x kena lagi ngan inchik tunang x pa lah...kena skali ingt sampai mati ooo...hehe

Arip: waaa berbangga sy inchik arip mengkomen kesah cinta kami...ya aku tahu aku bertuah dpt dia...x da org blh tahan perangai aku yg hangin ni....tp ada miscommunication kat situ...b4 kami sampai kopitiam aku dah ckp nak p pudu tp dia yg bwk aku p alamanda....marah la aku...lagipun darah muda hati mendidih ja...masa tuh aku x dpt pikir dah...baik next time bertekad menjadi lebih bersabar....aku ni kdg2 dah x da cara nak bg dia phm....aku hanya blh merajuk...hihi...alasan nih...

Arip said...

oooh macam tuh.. mungkin sebab dia pikir, nak wat apa lepak lama-lama kat pudu... Sabar is a good thing, tapi ingat.... sabar ngan simpan tak sama... kalau simpan lama-lama meletup jugak.. work on communication aaah... belum tunang nih... pastuh nak gaduh time preparation untuk kawin lagi... haaaaa... komunikasi kena berkesan...