Friday, February 17, 2012

TOPSHOP make-up Haul... ! Oh So Lovely


Al-kesah last weekend dapat memerap ikut suami ke KL....he has meeting on Tuesday at KLCC, so kami bertolak hari isnin...sampai KL dah petang...pertama2 skali trus gi ambik baju kurung moden polka dot dekat Butik Dzhini .... ya Allah mak enon sgt sooka dengan hasil yang minimalis itu....will review later...

Dah tu gi ke KL kali ni mmg ada tujuan ...dalam kepala otak haku ni mmg aim nak beli few make-up stuff from TOPSHOP... dah lama dok ingat nak cuba tapi asek lupa jek nak try since TOPSHOP bawak masuk make up ke Mesia...i've read review on this but make-up expert didn't fancy the stuffs especially the liptick ... katanya dry on lips...and the result so-so ja on other stuff...

But haku terjah jer... first impression... i love the make up casing to the bits.... it give me modern vintage feeling.. tambah2 polka dot plak dah...x pa kalo lipstick dia x best haku nak jugak beli sebab cover dia boleh buat koleksi ...  ok ni tahap haku boleh sekeh kepala haku sendiri ...jangan tiru sifat2 kronik ni ye adek2...










Ok ... i bought 2 lippie sbb x dapat decide nak yang mana so rembat dua2...1 lip glaze and 1 cream blush ...

Lipstick code: confession - pink to peach RM46
                    : brighton rock - pink RM46

Lip Glaze code: laid back RM33

Cream Blush code: neon rose RM33

Not that expensive huh.... what i could say ok la....the lippie not so dry on my lip ... cuma kaler ni agak berani for me...tp x salah kan ada kaler2 terang sket...asek kaler2 pucat jer....lip glaze pun ok...kaler pink ke peach jugak ...

What i love the most is the cream blush.... owh super love...! just dot on cheeks and blend... dan2 muka haku jadi radian sket.... ramai komplen muka haku pucat ... mmg kot sbb tengah mengalami darah rendah ni ... so this will be my besties from now on sbb sgt2 senang nak apply dan kaler dia sedang2... x garang sgt dan pudar sgt ... owh i just love it ...!!! 

I heard people out there rave about TOPSHOP eye liner but too bad i did not purchase it ... maybe next time..selamat mencuba darling~

No comments: