Friday, February 3, 2012

Tertulis Sudah...Bukan Rezeki Suami Dan Saya


Sekian lama menyepi dari blog sendiri ni....suami pun acapkali tegur dah lama x update blog....macam mana nak update kalo hati gundah semedang ja akhir2 ini...

Yes, i'm no longer mommy to be... nikmat sebentar yang tuhan bagi dah di tarik balik... janin tidak sihat, darah asyik meleleh setiap hari...maka hati jadi bimbang lantas kami segera bertemu doktor.....di cucuk sudah bontot haku ini dengan ubat menguatkan rahim tapi still ada ketul2 darah yang keluar....dan sungguh janin itu semakin mengecil....sedih mmg sedih tapi kami pasrah sbb tuhan lebih tahu dari segala yang kita angankan....maka doktor sarankan untuk haku jalani proses DNC.... 2 jam di bius tidak sedar diri...selesai sudah proses terbabit maka hilang sudah segala yang ada di rahim.....baby itu sudah tiada....nak menangis pun bukan ada ertinya tapi rindu tetap mencuit hati....rindu memiliki sesuatu di dalam rahim ni....

Bukan rezeki kami pertama kali ini....tidak mengapa harap2 esok lusa harap ada cahaya dalam rumah tangga kami....eceh....hehe ....kami ok sahaja sebenarnya...hubby pun ok ja....we are looking forwards for next baby....semangat tak haku...sekarang dalam confinement...x pasal2 kena berpantang....berat badan turun 2 kilo...sbb hari2 mkn haruan ja kot....x sabar2 nak sihat...kami mahu cuba lagi...ahaha....

Berakhir drama dan babak genting dalam hidup kami....maka kembali menjalani hidup seperti biasa...berpantang dan shopping online secara tegar.... suami macam biasa pergi kerja dan balik kerja ... sian minggu lepas dia asek x pergi kerja sebab meneman haku yang 5 hari kena tahan kat spital...

Doakan yang baik2 saja untuk kami...kami mmg nak move on...harap2 ada rezeki lagi...


7 comments:

Wani said...

sorry to hear that.bertabahlah..selamat berpantang and semoga cepat sembuh untuk mencuba lagi :D

Atia said...

takziah buat zai dan family. berusaha keras lagi, yok! =)

choclairissa @ intan marliana said...

takziah dear..i tumpang bersedih..tp jom kite same2 pk org yg lebih kurang bernasib baik dr kite..n stay +ve..at least awak ade husben yg support dr blkg kan? :)

asfahani said...

zai,takziah..takpa,cuba lagi!hnss hnss!XD

aTy _faRed~ said...

takziah...positif key..saye pon pernah kehilangan dan dnc jugak..lepas betul2 pantang..alhamdulilahs sekarang kandungan saye sekarang dah masuk 7 bulan..jadi jangan risau...akan ade rezki kamu nanti..:)

DaZzlingLilLy said...

sabar ya zai and husband..mudahan ada rezeki lagi utk zai pasni..aminnn..

brid3ofkayangan said...

tq semua.....really appreciate ur support...=)