Friday, February 10, 2012

Gemersik Kalbu : Sufian and Raihana


Salam jumaat wahai teman2.....huhu...smlm sapa tgk drama Gemersik Kalbu.....dah ending pun...sapa2 yang mengikuti drama ni mostly suka kat watak hero tuh....Sufian lakonan Aqasha....adik i ckp dia x suka sbb Aqasha nampak gemuk...kakak i x suka Ayu Raudhah yang jadi heroin sbb kadang2 dia nampak cantik kadang2 nampak tua....haih macam2.....tapi saya suka sufian tuh....!

credit: google

Smlm episod akhir...happy ending la cuma mcm x puas hati plak kat Sufian pujaan hati sbb dia dok uji bini dia konon2nya dia ada affair ngan pempuan lain....sekali lakonan ja rupanya dan perempuan tersebut adalah sepupunya yang bersekongkol.....haihhhh geram....kalo haku la jadi Raihana tu aku balun laki aku tang kedai minum tu jugak....right after his conspiracy confession.....oihhh konon2 nak uji la Raihana care kat dia ker tak....ptt buat Raihana merajuk and Sufian kena pujuk bersungguh2 dulu baru best....!

Agaknya sebab nak singkatkan episod kot...tah dah lupa novel Gemersik Kalbu tu citer dia camna tah...tapi menarik la perangai Sufian yang sweet tuh.... awwww....sgt leisure and cool jer mengoratt bini dia...ayat manis ja yang menggetarkan perasaan ok...tapi perlakuan membohongi seorang perempuan yang dia telah merogol perempuan itu untuk memiliki perempuan itu jgn di tiru ya adik2....hehe...x manis...

Semalam tengok plak citer Aishiteru kat TV9.....and then hubby cakap ... 'zaman skang ni trend kawen paksa tu akan end up bahagia kot no...semua tv pun dok tayang gitu, gemersik kalbu, ni Aishiteru, pastu Vanilla Coklat pun sama....' haku sengih ja la...ish x mo aku kawen paksa.....euwwww gerun...


1 comment:

choclairissa @ intan marliana said...

haha trend zmn skrg kn cite jiwang2 dr novel..mmg tipikal cite mesia..once seram..seram je la semua movie..haha tp saye x suke sufian..sbb sambil tgk cite ni duk compare ngn seth dlm nora elena..lg suke seth~~hahaha gedix~