Sunday, August 29, 2010

Tidak Bersedia....Tidak Tahu....



Hai semua....kembali bersiaran setelah hampir seminggu tidak keudara....cik Z kepupusan idea nak kupas isu perkahwinan apakah untuk beberapa hari yang lalu.... actually hari ini jugak seperti buntu mahu war-warkan apa di blog t!dak berlay0ut nih.... afraid that i'll talk crap daripada bercakap-cakap perihal ilmu persiapan kahwin.....


Sejujurnya sy masih belum mulakan sebijik preparation pun... sungguh betul haku nak kawen weih... dah tergedix x sabar nak bersuami... jeles tatkala bertemu sang kawan di PARAM berkepit dgn isteri masing2.... sy jugak mahu menjadi isteri yg di kepitkan sang suami ituh.....*alasan ini blhkah guna untuk kahwen segera...!* .....ok kenapa sy masih belum setart prepare apa untuk kahwen....? ini persoalan yg harus di kupas dahulu....pokoknya sy tidak dpt nak priority yg mana yg penting..... beli brg hantarankah....? beli keperluan bilik pengantinkah ....? tempah OP kah...? tempah MUA dulukah....? sy x da kata putus apa yang harus sy mulakan dulu...of course insan serba kurang makan gaji bulan2 mcm sy x mampu nak buat semua sekaligus dan ramai yang nasihatkan 'ko mula la sket2 prepare untuk kahwen tuh....' owh sy di lema apakah yg sy harus preparekan dulu.......???


Siang tadi sy ke SSF berdekatan....pergi mengirai duit kakak sulung ... pesanan darinya agar sy membeli barang sebatang 2 bunga yang menarik di SSF tuh untuk menghias rumah barunya yg serba baru tuh.... maka ptg tadi selepas tamat bekerja sy 'pederas' ke kedai SSF ituh...*pederas adalah bahasa utara.....* ertinya dengan laju sekali????


Sesampainya di kedai itu sy menjadi kaget...awat gelap sgt ni...bankrap dah ka....??? kaget dalam beberapa saat sajor pastu tetap haku gi tingkat satu gi cari bunga-bungaan.....biar gelap kelam x hengat haku gagahkan jua memilih... kejap2 haku gerak ke tempat yg ada cahaya matahari nak tgk...berpeluh gak la memilih.... owh ya tatkala membeli bunga2 ini hati terdetik untuk membeli siap-siap bunga hantaran sy....*sy guna bunga plastik sajor.... T___T *.... tp otak mula menyangkal....'eh inikah yg terpenting yg harusaku settlekan untuk kahwen....????' sigh... bila datang setan ni memang end up x beli pun la jawabnya.... ertinya sy langsung x prepare apa2 untuk kahwen sampai saat ni..... mmg durjana pompuan nih....!!! nak kahwen lagi 6 bulan korang tau dak.... enam bulan......langsung x da prepare apa2.....haihhh.....*kesal sengan sikap acuh x acuh bakal pengantin pompuan nih....!!! *






Inilah hasil tangkapan sy hari ini di SSF... bila dah bawak balik bunga2 ni menyesal plak x beli untuk dulang hantaran....sesal kemudian tiada gunanya.....tapi lihat muka ku tetap maintain bahagia... *dalam hati sesal sesal sesal x beli....!!!*




Baju harus sedondon dengan bunga yang di beli... masalah kronik sy ialah sy taksub ngan kaler ungu n pink i guess... apa2 yg sy pilih end up akan terbias kaler2 manis ini akhirnya....sian kakak sulung... rumah dia jadik kaler ungu2 pink hasil pilihan sy...haha ...belasah la....


p/s: apa yang harus ys setat dulu nak prepare nih...?&*>$#@!
kursus kahwen dah settle ya kawan2... hihi




4 comments:

mysarah said...

u.. i pown dulu masa ada lagi 6 bulan mcm ni jugak. tup2 skrg dh tinggal separuh mula la meroyan tak tentu pasal. haha. mula la menyesal nape dulu tak buat tu tak buat ni.

klo u tak tau mana nak mula, u start ngan survey dulu. bila dh ada idea, u can start dari mana2 jer. mesti smooth jer pastu.

survey dulu ok! :)

Nora a.k.a Aira said...

hiii blogwalking here =) salam b2b. k chayok2 ! Insya Allah moga semuanya dipermudahkan. Ameeen

-nurul farihah- said...

salam..hye u..

same la u..i pon ade 6 months je lg..tp 1 hape pon x wat lagi..skrg ni time mensebey2 jer..nti dah berkenan sume baru booking..

neway gud luck for ur w-day prep..huhu..

brid3ofkayangan said...

mysarah --> i ni asek survey je dear...tp x da mov epun..so rasa tkt plak..kang saat2 akhir baru terkedek2...hehe...i rs i have to start with something dah skang ni...hihi

Aira --> salam dear...ya minta dipermudahkan urusan membina masjid nih...hehe


Nurul farihah --> eh sama la kita 6 month tu pejam celik pejam celik kejap je...good luck for ur w-day prep too dear...=)