Sunday, August 22, 2010

Besar Gedabak Hokeyyy.....!!!


Apa yang gedabak neih....??? hmm yang tertera di atas tuh mmg la confirm kategori besar gedabak jugak...seb baik la ada org bekenan.... kalo mR.Z x meminang membujang la si debab ni agaknya....hehe ....*tiba2 bersyukur sbb kapel ngan inchik tunang....amin amin*


Ok perenggan pertama hanya teaser x da kena mengena ngan cerita benar yang i nak story kat bawah ni.....*sebenarnya tuan blog nak enterframe jugak tuh....!*...ok smlm i went out A.L.O.N.E to SSF ok sbb sy x da tunang di sini...tunang sy di KL maka segala persiapan haruslah rajin settlekan sendiri mengikut budi bicara sendiri.... kemudian nak di katakan betullah jodoh PERTEMUAN di tangan tuhan... i met a couple .... my colleague at work with his fiance-t0-be..... untuk pengetahuan suma....gadis ini sgt lemah lembut....lemah haku nak control suara garau ni nak bercakap sopan dgn cik Ana nih....sungguh beza mcm langit dgn bumi dgn i okey.....i kena improve sifat2 lemah lembut in order nak tawan hati mertua nanti....hoho ... Ana sila balas budi i sbb tunjuk jalan kat korang gi SSF....sila ajar i jadi lemah lembut ok .... hehe ....ok lawak sajor....!!!


Ok while they bz sight seeing for their e-day prep... me bz with my survey.... one of my purpose ialah mencari bunga untuk deco rumah baru my sis sempena raya nih....but end up i 'ter'tengok menatang nih sbb ianya sgt besar terpacak atas rak tuh ..... i mcm whoaaaa terkezut mak enon ....^!@#$*& pastu trus i jadi excited ntah kenapa.... mcm dpt ilham ting!!! ting!!! ting!!! mentol idea bernyala2 dlm pala otak i..... *kenapa hari ini menggunakan i sebagai kata ganti diri... =P * ...kawan2 kamu tgk ni.... bunga telor ini sgt besar.... sgt huge dan NAMPAK dari kejauhan .... sy amat teruja rasa mahu beli straight away.... tapi cepat2 sedar dr hipnos....*duit x da dlm tangan....?!!!*....








Kalo kamu sebagai tetamu adakah kamu akan teruja dengan doorgift begini...?? teruja tak ....?? kalo teruja i nak beli la kasi tetamu VIP i...... ouchhh ....! x da tetamu VIP pun ok..... i anak org biasa sj.... tetamu VIP i of course la family mR.Z,my relatives and my lovely frens nanti.... berapa batang harus ku beli nih....?? harga blh tahan membazir la.... adakah siapa2 yang i boleh upah buatkan...huuu~ sy sgt malas hendak buat sendiri... mmg x da kudrat dan keyakinan akan menjadi cantik kembang setaman kalo tangan i yang buat..... tangan x da seni.... tp mata i mmg berseni....yang cantik dan MAHAL mmg senang i nak detect..... haha.... *ok x lucu pun kenapa nak tulis haha .... T_______T *


Ok itulah saja kesah survey i smlm.... i love going out for survey, mcm org kata jauh berjalan luas permandangan .... lagi rajin kita survey lagi byk idea yg kita dapat.... cuma duit ja yang x byk dpt.... harus jimat jimat jimat !!!!!


4 comments:

mysarah said...

eh dia buat pakai apa tu? kertas eh? senang je kot nak buat tapi maybe leceh.

p/s: bila la nak dtg rezeki bergolek2 kan?? T___T

brid3ofkayangan said...

a ah seem like it is paper... creative kan...!
hah i'm also wishing to have rezeki bergolek.... harap dpt bonus....hehe

Yani said...

cik zai, kalau dapat satu leh simpan tunjuk anak cucu cicit nanti...btw, memang akan nampakk dr jaohh punya mung punya bunga telor ini..

nak 1. nak 1. nak 1.
hihihi

brid3ofkayangan said...

cik yani....mahai ni jenuh nak korek duit....haha...mcm kirim salam ja nih....