Wednesday, May 4, 2011

When STRESS knocks at the door, DIET flies through the window...!!!


I've loss motivation in all the ways to keep up with the diet, i just hate not to eat those delicious things being display at the window of the fancy or even street restaurant especially the sweet desert, i have this incurable illness i supposed, i handle my stress by eating which is not good at all....

I tried to avoid stress and balance my emotion but lately seem i can't hold it anymore, i hate when boss keep come and stop at my desk like once in 5 minutes asking irrational questions, weiiiii gi main jauh2 la haku nak buat kerja...x da masa nak layan soklan ngok ngek suma....

Terasa perut sgt menonjol akan kebuncitannya dah peha makin lebar, i just hate to imagine i will be like a balloon in my wedding dress...! kenapa haku ni x kurus sejak azali, dah la berkawan ngan budak2 kurus kat tempat kerja, stress bila tgk derang mkn nasik while i have to eat all those raw ulam with sambal belacan, mana tahan.....!!! Gosh....entry membebel je nih.....esok nak puasa...gambateeeee....!!!


Big fat bride-to-be..!!!


6 comments:

Asfahani said...

kami rasa hampa dah kuruih la weh..ampa stress sbb dok kwn dgn mas,hanis yg kuruih keding tuuu.hahah.apa2 pun,jgn give up!hehehe

anaztasias nora aira said...

dear...nora pun chubby...pasrah je la skrg ni huk3 :((

tiramisu said...

mane de gemok pon... kuros la, u... elok je tu... keding sgt pon x cantek nnti... btw, mkn ulam n sambal blacan sdp o... hihi.

brid3ofkayangan said...

As---> wei kami ni iman x kuat sungguh weih....bahaya tau dah tinggal sebulan lagi ni...huhu

Anaztasias ---> haha satu geng la kita ni...dah x larat nak diet tau....tp tkt x cantik bila pakai bj kawen...


Tira ---> kena kecikkan lagi sket, kalo tgk btul2...besar ni...dah kategori famili badak tau...hihi

choclairissa @ intan said...

sabar dear~ saya tengok x gemuk pun..tapi biasala perempuan kan pk gemuk..saya pun rasa saya gemuk padahal ramai org ckp kurus..yg penting bersyukur ape yg ade..jom2 puasa ramai2 :)

btw i linked n follow u..

brid3ofkayangan said...

Intan dear....i mmg gumuk....haha jenuh nak diet nnti pakai bj x kawen x cantik...tu yg risau....haha....ayuh pose...will link u back dear...=)