Tuesday, November 30, 2010

Kartu Undangan Indonesia


i've been hibenate for sometimes... my brain can't work in parallel ... kerja bertimbun yg perlukan otak untuk kerja siang mlm so terpaksa skip jap update pasal preparation ..... currently not much has been done for the wedding ... i am really torn whether i should fly to Jakarta for w-day stuff hunting or shouldn't i ? aduh pening nak wat keputusan ... my 1st intention nak buat kartu undangan di sana but i am not sure whether it worth it ... sbb dgn tambang and postage fee for the kedai kad nak pos ke Mesia.... of course la kalo hard cover card kat sana would be still cheaper at there but i am not sure... but i fadd with the postage price and all cam ner....

anyone got experienced buying an invitation card in Bandung or Jakarta do share with me in term of the price wise plz....!

Sometime i can't help myself to click the air asia tix to book it after i read some good comment or seeing the other bride's of their Indonesia made card but sometime i am able to rationalize my heart to be redha and just do it in M'sia .... ya ya i know most of people said ur guests won't keep the card, they may throw it in the end but i just want it ... i want my kad kawen to be cantik .... haih masalah antarabangsa nih ... or should i make this as a last option base on my money balance ... or should i spend more on pro make up from KL fly to Perlis or even get Udey Ismail to shoot on my one and only memorable day .... aiyoooo harus istikarah ka mcm ni..... haha org nak kawen tp x berduit mcm ni la kawan2 yer..... ambik iktibak ambik iktibar ... hehe



7 comments:

anaztasias aira said...

rasanya b2b blogger cholarissa ada buat kartu undangan indonesia ni if not mistake

DaZzlingLilLy said...

ish kalau semata2 fly nak beli kad kat sana mmg tak berbaloi kot zai..baik simpan duit (tiket+hotel) tu utk benda lain..kalau mmg dah booking time sale ok kot

brid3ofkayangan said...

hi aira dear .... thanks for info...will cekidaout...hehe

k.laili air asia ada la tiket murah nak p jakarta tp x leh decide la...maybe lebih baik simpan untuk benda lain...benda lain tu jgn dok perabih tang bukan preparation kawen sudah..hehe

Moose said...

i dunno about you but cards are the least important thing on my mind. no need to splurge much on the card dear. better spend the money well on dress(es), photographer, make-up or kenduri itself.

memang klo tengok harga hard cover indon tu murah banyak dari sini tapi there's always hidden charge cam accommodation, transportation, postage yadda yadda. lepas tu masa nak post dekat guest pun makan belanja jugak. normal standard letter pun dah 60sen. kalau hard cover can reach up to rm2 untuk postage saje.

my say; think wisely.

but if you have the limitless money, by all means, do what your heart desires.

:)

brid3ofkayangan said...

Hi Moose...thanks for ur thought... ha mmg i dok pikir pasal hidden charge suma tuh...hati ni mmg degil tp skang i mcm redha jek ... buat kat sini je la...simple2 ja sudah...

rasa nak splurge money on dress or Op mcm tuh plak...skang hati dah rasa lega sket dengar pendapat2 org nih...=)

Cik Belle said...

zai, ala, kalau setakat nak beli kad kat sana tak perlu la. kat malaysia pun boleh dapat less than rm2 untuk hardcover type. some more, senang nak buat amend semua.. kalau kat indo sana, susah kan? better buat sini jer.. malaysia pun byk kad yang cantek2! =)

jom ajak i survey kad jom. hee

brid3ofkayangan said...

Atiaaaa ...hehe ok nanti kita gi survey kad yer... i am really clueless psl semua ni okayyy...! skang i x dah x gedix sgt pasal kad ni...gedix benda lain plak dah....hehe