Tuesday, April 3, 2012

Lace at Bandung...!


Kesimpulannya i sgt menyehsallllll.....sbb x beli lace banyak2 .... sbb lace sgt cantik kali nih.... serius x tipu...dulu i gi tahun 2010 nak beli untuk kawen x berkenan satu pun.... tapi kali ni setelah berkahwin sekian bulan....tiba2 byk plak lace kat bandung yang membuat hati rasa terharu....!

Ok mari mengenal LACE.....

ini namanya FRENCH LACE : menurut tokei kedai....tersangat cantikkkk, Rp 250 000 / m


Ini plak BORDER LACE: menyehsal x beli banyak2.....arghhh nyesal btullll, Rp 100 000 / m....super cheap kalo kat Malaysia...border lace sgt mahai..yang ni kalo convert ertinya baru lebih kurang RM35 semeter.....! mmg berbaloi2.....so bride to be...sila ke kedai D'Fashion Lantai 2 okeh...blh buat full border lace for veil.....



Ini namanya PRADA/GUIPURE LACE... omaigod...super gorgeous dan menawan.... tekstur sgt kemas dan tebal...berat la plak...so i x bli...tapi bila balik teringat2 plak dah...beli buat patches pun boleh nih....arghhh super beautiful.....Rp 375 000 / m....for me this is sgt murah when it package with the quality too.... Rilla from kanda dinda with love blogspot also use this type of lace...her dress was so beautiful tailored by Unaisah Azlan....!









Ini plak COTTON LACE, can't remember the price tapi murah jugak....cantik tapi x beli...


Kesimpulannya best jugak dok cuci mata kain2 lace kat Bandung....cantik...! Sapa nak kahwen boleh terjah p Pasar Baru Bandung...i've spent 2 full days there still bila balik Malaysia rasa x cukup jugak...all my sisters went crazy over the fabric that i bought, ye la derang ni cikgu2 mmg jenis buat baju kurung semedang...! i plak x seswai la nak pakai baju kurung2 ni ke tempat kerja tapi shopping untuk orang lain turut membuatkan hati bahagia tidak terhingga...! huhu

12 comments:

choclairissa@intan marliana said...

cantek kan? menyesal sgt2 x time pegi jakarta haritu x beli byk2 kain~ murah gile kot kat sane~~~

DaZzlingLilLy said...

cantiknya cotton lace tu..

Anis_Apis said...

beli border lace dekat dfashion gak...yeay sgt hihi

iedchan said...

i beli dulu dekat bandung..byk giler lace..pastu blk mesia taktau nak buat baju ape da..heheh

brid3ofkayangan said...

Intan --> tu la bila blk M'sia dah dok nyesal x beli... T__T

K.laili --> mmg cantik ...nyesal jugak x beli...comes with many colors..

Anis --> ya ka....hehe...mmg tempat beli border lace kat situ...

iedchan --> la x tau nak buat baju apa plak....gi buat patches kat baju cpt...hehe

siti aishah bt muftar said...

kak x jual ke border lace tu...kalo jual email sy k....ecah_fm4040@yahoo.com

najihah said...

Hi..sorry nk tnya shop mana kat bandung yg paling cantik french lace yg ada beads?and kain lace skali
Tq

Syafazaliza said...

sis.. cantik border lace tu.. rp100000/m ye..? bidang besar tak..? ke 2 baris atas bawah mcm gbr tu..?

Wailin Wailin said...

sy pn br blk dr dfashion..border lace sy dpt 80k n lace lwbat tuh dpt 200k semeter free kain 4meter satin kosong.sy mintak kurang smpi nk tgolek bdk tu.

aida135 said...

@iedchan maaf ya sbb menyampuk. Ada tak antara lace yg iedchan beli tp x digunakan tu guipure hitam. Kalau ada blh share gmbr tak?

jom gi bandung murah jerrr said...

Salam,
Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di : whatsapp +62 838 2178 9103 (fast response)
email : icanyorke@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
Bandung Amanah Tour & Transport

jom gi bandung murah jerr said...

Salam,
Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di : whatsapp +62 838 2178 9103 (fast response)
email : icanyorke@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
Bandung Amanah Tour & Transport