Monday, March 7, 2011

Sudah Menjadi Tema Pelangi Nih.....!


Ok...sungguh tertekan akhir2 ini .... tema hari kahwen sepatutnya kaler pink .... hot pink tuh ..... tetapi semakin hampir dengan hari perkahwinan terasa makin jauh plak dengan tema hot pink a.k.a fuchsia nih....semakin menjadi pink cair plak dah .... panas satu badan .... sekarang bukan lagi menjadi tema sy punya wedding tapi vendor punya wedding plak dah ....! at 1st my sis did survey on one of the arabian canopy supplier in Alor Star ... consider near la compare to places like Sg.Petani and Penang which known to have this canopy ... kat Perlis limited sket ... mostly org2 Perlis pun gi menyewa di area2 Kedah ....

Ada satu vendor kat Perlis the price is way to high ... dah la nak book byk nih ... so we opted to out of Perlis .... mmg sgt murah la and they didn't charge the transportation fee or maybe they alreay include in the rent price kot tp masih kategori murah la ... tp dlm byk2 g murah ni ada la yg tersangat murah di Alor Star ni ... mula2 berkobar2 ckp semua kaler blh provide ... "akak bwk ja kaler apa nak kami blh provide no worry..." ok sy pun bersemangat la and my sister gi kedai beli kain kaler pink yg di kehendaki setengah meter and bwk gi tunjuk the specific kaler that we want for the scallop ... skali dia ckp x leh plak .... blh guna kain kaler pink yg sedia ada sahaja .... which is pink cair weih ..... BUKAN HOT PINK tuh ....!!! ... haihhhh .... tp kami book jugak sbb murah ... i couldn't be more stubborn sbb sian my sis ke hulu ke hilir cari canopy for me .... so brides out there... nak yang murah kena la bertolak ansur yer.... haih

Sy redha je buat masa nih ... walau dah jadi bridezilla berpuluh2 kali pasal canopy la langsir bilik pengantin la tp in the end money does matter babeyh ....



I wish this could be my real theme color....owh help me ... !!! pic credit yo google...


2 comments:

aTy _faRed~ said...

yeah.. sometimes ape yang kite bayangkan n harapkan beLum tentu jadi kenyataan...memang sedih.. apetah lagi kaLau haL tu adalah haL wedding kite... sabar ek

brid3ofkayangan said...

thanks dear....mmg hati x senang btul pikir hal2 x kesampaian nih tp nak buat cam na...redha ja...i just hope my wedding will be fine and bliss...huhu