Saturday, March 5, 2011

Macam Nak Surrender Tahu Tak...?!


I've just finish shopping a whole bunch of kain for my family ... and rasa sgt penat dan letih .... i just went alone this morning, and decide all the kain by myself ... and mmg rasa nak hantuk pala kat dinding *seb baik la sabar*.... coz i've change my family nikah theme like 3 to 4 time dekat Jakel tadi ... boleh gitu ...??! boleh weih sbb haku mcm separuh gila cari kain tiffany blue untuk kakak2 and adik skali x cukup meter plak pastu nak tukar plak ke kaler asal which is electric blue and i was thinking x nak membazir kain lace electric blue yg i beli kat Bandung dulu ... so the SA bawak la usung kain atas bawah atas bawah nak matchkan lining and skali i've change my mind again .... ok kali ini kaler biru laut plak ... but the chiffon is a bit pricy compare dengan yg tiffany blue x cukup meter tuh ... ok skali lagi pikir itu pikir ini...calculate duit bagai ... i've borrowed the SA calculator by the way ... usung sana sini mcm harta sendiri ....skali gi matchkan ngan kain parent plak dah x masuk plak kaler nyer.....grrrrr....haha

So i've change my mind sekali lagi ... ntah berapa kali tukar la ....dah lupa pun ... in the end haku beli kaler yg x penah ada dalam kamus tema menikah pun sbb dah nak tercabut kepala lutut ke hulu ke hilir carik kain ....ok i mcm nak buat kesimpulan x pyh la dok pikir tema nikah truk2 time preliminary plan dolu2 sbb end up beli kaler yg available kat situ masa tuh which i think it's still nice lah .... but this is not applicable untuk bride-to-be yg bersemangat waja hendak cari jugak kaler tema...mcm besa bride-to-be kat area utara ni limited sket pilihan yg ada ... and i'm very bz to go back and forth to KL lately ....byk kerja and mR.Z now also working 6 days a week so susah n x cukup masa mahu menapak ke KL....i harus redha sajor .... tuhan tolong cantikkan semua org di malam ijab kabul ku...amin

Akibat membeli secara dramatic di Jakel tadi so dpt kain free sepasang... siap berbalut and i was thinking mesti kain dia kasi hadiah tu biasa2 sajor but not bad actually ... maybe my sis blh wat baju gi sekolah kot coz i'm not wearing baju kurung ke kilang..huhu



Ok kain untuk keluarga sudah selesai untuk nikah and reception tp blum settle untuk bertandang ... but i feel so relief .... ok duit sudah lebur ya buat masa ini ... i've made a big hole in my pocket and my bank acc severely damage so sila bersiap sedia nak mkn bubur perisa ikan kering sebulan ... hehe ... i don't mind but i just hope my parent will like the kain ... ~tata darlingz...



5 comments:

dyn said...

huh lega kan dah beli, ni malas nak pk tema kaler utk famili nih...skunk ni pon dok bertukar2 tema blom masuk kedai lagi nih... adoiai..

brid3ofkayangan said...

hehe lega sgt2....tu la pasal...i was so tired masa pilih kain tu end up decide apa yg ada jer...x pe u plan dulu nnti kalo ada then u r lucky...hihi

Asfahani said...

zaiii teringin nyaaa nak ikut hampa pi beli kainnn.hadoii tak kesampaian..

brid3ofkayangan said...

As...ampa p jadi p Jakarta ka...?? ptt kami yg nak ikut hampa...mesti heaven gila....hehe

Asfahani said...

kami pi!bulan 5 la tapi..tp kami macam tktau nak carik apa la pulak.haha.cari kain,pastu?hurm..nak tempah kat sana,takut la pulak satgi suh dia pos tak sampai buat naya jaa