Thursday, April 22, 2010

Post Mortem E-Day: Hantaran Idaman

Hmmm...hantaran sy nih kalo nak diikutkan tradisi kat kg yg spesel ni kira dah pecah tradisi....selalu isi hantaran tu terdiri dari benda2 mkn dan manis2.....tetapi hantaran sy berlainan sedikit...sy masukkan jugak barang lain seperti Al-Quran dan Sejadah dan kain pelikat....lagipun bukannya x guna benda2 ni...lepas tunang masih boleh digunakan.....ehem2....dengan harapan mR.Z rajin la baca Quran...mintak pada tuhan jadik suami bertauliah sket neh nak didik isteri degil ni....hehe....


Sy suka hasil hantaran sy....this is what i always want sejak sy jadik blogger tegar nih....i want full bloom of flowers for my hantaran....and yes fresh flower is not an option sbb Perlis panas so bunga cepat layu and cuma ada satu kedai supplier bunga di perlis ni and sy ndak percaya akan kejatian diri mendeliver bunga segar kembang semangkuk untuk di jadikan hantaran oleh kedai itew...kahkahkah gelak jahat.....sowie m.cik zabera...kenapa sy panggil dia m.cik zabera...ada kesah lucu disebaliknya...kata kuncinya ialah bunga Garbera....hoho....x pa lupakan ja repekan ini....


Kisah nak menghasilkan hantaran ni mcm panjang berjela hokeyyyy....sy pendekkan begini...mula hendak tempah dengan jemari kreatif or merisik gallery di KL sana --> tukar plak hendak bonda mS.Aimi watkan sbb terpesona dgn sentuhan aunty untuk majlis kawen mS.Aimi --> tukar plak nak wat sendirik sebab isu transport dr Klang nak ke Kulim mcm mana --> ok dengan semangat waja hendak buat sendiri tp blerghhhh --> rasa plak nak hantar kat Bertam tp satu dulang rm100 mcm dah std KL plak --> hantar ke SSF mintak dia watkan adehhh x jadi sbb kalo barang2 bukan semua dtg dr SFF charge akan jadik double --> finally bawak balik rumah and citer kesah sedih dekat hosmate and citer idea nak mcm mana...tenggggggggggggggggg Kathy ckp dia nak tlg wat........hoho i'm so happy selepas her 1st trial and kena dengan kehendak sy.....so mari menjamu mata anda.....lapkan cermin mata sesapa yg dah penuh habuk....tgk betul2 hantaran sy.....sbb perjalanan nak hasilkan hantaran ni wat sy x tido mlm tau dak....grrrrr~


Ok temanya Garden i guess....flower full bloom roses and hydrangeas+pink purple+riben polka dot+kertas nipis pink purple+tray kayu putih+lapik crystal mesti ada...hehe




I heart this lapik crystal like crazy....i just love it at 1st sight...from Jemari Kreatif.....



CUPCAKES







CHOC







AL QURAN

sorry so far x da gambar yg jelas..ni shaking sket...


SEJADAH





PELIKAT





GULA GARAM BERBENTUK BAWANG PUTIH





BUAH BUAHAN





Maka cukuplah 7 dulang dari pihak sy untuk mR.Z and 5 dulang dr mR.Z untuk sy terdiri dr kain sepasang, kain sembahyang, sireh pinang, kek, bekas cincin....~

Hehe...pic credit to Mas,Kathy and me....!


3 comments:

Queen W said...

OMG...its so beautiful!*heart*=)

Melur Roslan said...

nice hantaran..i suker.

brid3ofkayangan said...

Queen W --> thanks so much dear....ni kerja amatur jer...

Rose --> tq...=)