Friday, September 4, 2009

Mati tekedang sudahhh

Geram...tenet tgh gelong di rumah...sepatutnya ini adalah entry smlm...patah hatiku...kalo x de tenet rasa mcm gelisah jek...bengangggg....

Ok kembali kepada entry smlm....haishh...haishhh (masih gelisah perihal internet...)

I’m overly excited toward our journey to get married…getting engage is on da way actually…seem can settle with the family issue as well and my mom really welcoming his son in law with warm hearted I guess…it make me happy….really it is…my sistas also really cooperate untuk menjayakan engagement/wedding sy…we decided on the concept… ‘less is more…’ (ahaha…sebenarnya haku x berduit…less is more la sgt kan…)…ihihi…ok fine actually I don’t want to think much, really wanna dismiss any troublesome issue and go for our niat to get married…asalkan dpt kawen ok la kan…wat simple2 jek…(errkk this is so not me…!)…sila hindarkan diri dari ayat kawen hanya sekali dari otak ini…agaga…but yg paling gerund skang ni x tahu kenapa la anak dara sekarang mahal sgt…my mom too, x tau lah berapa harga hantaran sy yg x seberapa ini…sila tgk muka di cermin dulu hokkkeyyy…ihihi…


If it happen our engagement really hit earlier than our target so I am so dead…mati tekedang haku nak korek duhettt sbb sy masih dalam mood main2 up till today…shopping like h*ll and all, and when my mom said her intend to make it earlier…wahh I feel like I am not ready lagikkkkk…rupa2nya itulah perasaan sy…I am not readyyy…boleh takkkk??? Padahal hari2 haku terhegeh2 ckp ngan all my frenz ere and also in Bangi nun yg i really wanna get married…really want it…so skang ni haku terkedu…I am not ready…gedix la pompuan ni…!!!!...ya sy gedix…kejap2 nak kejap2 x nak plak dah…


Dear frenz pernahkah anda terdetik yang anda tidak pasti dan tidak ready…it is not bout mR.Z…I won’t find anyone like him on this earth I guess….so far la, so far sgt tabah tahap gaban dgn sy yg sgt annoying ini…ok sy memberi list sifat2 buruk sy kepada anda sehari demi sehari…seperti rancangan mari mengenal penulis anda plak eh…hehe…ok back to da story…sy tidak ready untuk terjun dalam hal2 menyediakan diri dan barang2 perkahwinan bahkan engagement pun…it is hard I guess…otak sy serabut dgn kerja baru which is I feel like I can’t concentrate both at the same time…haishhh macam mana lak haku blh jadi kuli engineer tapi x multitask ni ehhh…hehe…ini isu yg berbeza by da way…sy takuttt.ase nak terkucil plak bila mendengar plan emak sy yg x sabar2 nak bitau org kg yg anaknya bukan andartu…anaknya sudah berpunya setelah kami bertunang nanti…ekeke…blh plak begitu niatnya…


I’m discussed this with my beloved mR.Z dan sy pasti he also don’t want to make earlier…yelah we know well our kondisi…main2 jek ni…angan2 je libh and he just working too…and suddenly he said oraittt dear…we go for it…owhhh mak kau…!!!...haku plak yg terkejutttt….he said it is ok nak cepatkan…sy tanay lagi…btul ke ni…???...dalam hati haku ckp org tua ni dah nyanyuk ka apa…skang ni si lelaki ni plak nak engage awl tapi haku x moooo….owhh ana feninnn….kan dah kata perempuan ini gedixxxx….pembaca sekelian sila angkuk tanda setuju…ahaha…(*0*!)

Dan tatkala ini pelbagai perkara melayang2 di fikiran…nak tunang awl ke…ke x nak…tapi tergedix-gedix jugak dok browse all the pelamin and hantaran…ahaha…ya perempuan ini ini sgt gedixxxx…………..ok noktah….ok x da conclusion….ok noktah lah ni…uwaaa sy serabut….jiwa kacau…noktah

8 comments:

rubyzahidi said...

wakakaka~ ctun aka zai (>.<), kawen jek la. nnt kami dh xyah dgr ko bising nak kawen dh pasni (^o^) sila pulihkan penyakit bershopping anda, so that blh cepat kawen. hik3~

Ice said...

hahaha.. i definitely agree..

xpe,perasaan ragu2 tuh mainan syaitan jek..meh aku kata, ko nak kahwin sbenanya..hehehe..

jgn risau, pas kawin, insyaAllah rezeki dtg bergolek.. :D :D :D (aku pon nk kawin, tapi dgn siapa T.T hahahaha)

Yani said...

Yes! Cik Zai...proceed ja for engagement tue. Serupa ur motha nak support ja. Hehehe. Yeehaaa!! Nampaknya ur BIG DAY is coming now…

L3N said...

zai aku tumpang gumbira....
kerana apa anda tidak bersedia???wahhh jangkitan aimi dh merebak..

.:Miss Amy:. said...

aimi berjaya menyebarkan virus!

brid3ofkayangan said...

Cik ruby...waaaahhh sy berbangga anda comment di blog sy...sy sgt terhonoured...ahaha..ya ya sy mahu kawen tp sy takut.gedixxxxx

brid3ofkayangan said...

ice bulan2 posa ni mana ada satannnn...akukah satan dlm diri sendiri tuhhhh...ekeke...ko kawen dl la senangggg...hehe

brid3ofkayangan said...

cik yani, cik lela n cik aimi....trima kasih atas kegembiraan dan virus2 anda bagi pihak sy...hehe...haku takuttt tiba2...pasni kena mangkit sahur masak akt lakiii plak malasnyaaaa..blh dakkk??? hehe