Tuesday, August 9, 2011

Pelamin Nikah Yang X Jelas..!


Hari ini bercita2 mau update pelamin nikah yang lalu, tetapi sibuk2 cari pic hanya ada 2 ketul, Actually pelamin nikah ni i decide nak buat saat2 akhir dah, hari jumaat pagi tu baru la budak2 pelamin dtg buat, i just request the platform, selainnya idea pelamin decorator sendiri, sbb kebetulan i buat bantal2 kecik ni berlambak2, ada dlm seratus bijik lebih dalam 4 tones kaler yang seakan2 ni....tujuan buat bantal kecik ni untuk hantaran tetapi terlebih buat, satu dulang cuma guna dlm 4 -5 ketul bantal jek, so selebihnya beratus2 di guna pakai untuk pelamin nikah ni.....pastu dia cucuk2 kat belakang bantal bulat tu bunga tulip and letak effect lighting kat tulip tu, cantekkk! and sy juga suka sbb kita guna effect cermin, nampak bantal2 tu bergantungan, this is one of the fav place of the guest to take picture that day...just a simple deco....chandeliar semua mmg yg dah ada kat ruang tamu tu ha, x da tambah or kurangkan pun...guna ja apa yang ada.....yg penting hati redha ....








Ye...saat2 akhir i think a week before the wedding, my sistas dpt cari bantal bulat ni kat satu kedai pelamin kat Kangar, apa lagi rembat trus, lega hat mak enon masa tu tgh serabut kepala kat Kulim....satu2 benda baik muncul saat2 akhir tu tau...syukur sgt...! pastu karpet putih my BFF Aimi beli kat IKEA, letak terbentang kat depan platform tu dengan harapan inchik suami akan duduk situ time akad nikah sekali jauh bebenar tempat akad nikahnya, terceruk bawah tangga nun, sampai pengantin pempuan dengar x dengar je apa tok imam ckp....ini semua tok imam punya pasai, x tau pasal apa masuk2 ja umah dia p landing kat kawasan terceruk tuh, hairan2....!


Tapi alhamdulillah semua berlangsung dengan jayanya....syukur!


p.s/ nnti kalo ada pic lagi details i letak lagi yer...


1 comment:

aTy _faRed~ said...

cutenyer bantal2 kecik pink kat cermin tu..!!!