Thursday, December 16, 2010

Sape Nak Make-up Muka Nie...?


Masalah besar ... sgt2 di lema nak ambik MUA untuk nikah and reception nanti... hati sgt gerun nak ambik MUA di sekitar tanah tumpah Perlis indera kayangan ... my heart shaky sket nak hire bridal boutique kat sana setelah menelaah beberapa contoh ....

My sis suggest to ask quote from seindahwajah ... and i did tetapi aduhhh mampukah saya dengan harga sedemikian ... al-kesah harga yg harus di bayar a huge damage to my pocket sebab mereka perlu terbang ke PERLIS wei ... bukan dekat jauh tau .... tp sungguh hati mcm x sanggup nak tadah muka dekat sebarangan org sbb album gambar selamanya weih ... am i suppose to spend on the make up that much ... aduh ....

I did asked Salima as well ... but still not yet receive the final quote ... owh sekarang hati rasa serba tidak kena ... mcm mana nak paksa hati pasrah ngan make up kat Perlis ni ... but i just can't help it.... adakah consider membazir for make up if it is >2k .... arghhhh ... bridezilla mode ...!!! stress weih ....


8 comments:

Asfahani said...

more than 2k utk makeup sgt membaziaqqqq.cari slow2 zai..mana tau ada kot celah2 perlis tu yg makeup elok..

ElyaElmo said...

yangg...cueb ru mintak quotation dr kak anna..http://sweetmaniac.blogspot.com/

cantik mekap nyeeee..i baca review org lain pn..semua kata puas hati ..and rate die tak mahal sgtt

Anonymous said...

nak suggest je ye dik..klu kt perlis try la kt cindai klasik, member ckp paling ok tp xpenah kena makeup lg la...rasanya harga dia ok, try la..

Cik Belle said...

>2k untuk 2? nikah and recep? mahal sangat kot. dah boleh dapat cincin diamond satu. ehee. tp, if u have the money, boleh jerk! ada je untuk makeup pon die spend sampai 3k pon ada,, if u have the money, go ahead. its ur W-day. tp tuhla, untuk few hours dah lesap duit beribu2 tuh.. mekap je pon. cari photog yang pandai edit kasi cantik lagi berbaloi....!

brid3ofkayangan said...

As --> tu la As pening kami....kalo nak cantik asek mahai jerk... beruntung ampa dok kajang..hehe senang nak ambik MUA yg best2...

Elya --> thanks dear...i pun sooka dia make up...mailed her for quotation...

Anon --> penah gak gi jenguk2 butik tu tp mcm sombong sket...huhu... dl my sis ambik dia jugak...turn out ok on her w-day...

Cik belle --> 3k? ouchhh x sanggup la x berduit mcm gitu skali...hmm i sooka seindah wajah sbb dia selalu beratkan kat mata ... tp mahal la...i blh beli tilam empuk pas kawen ngan duit tuh...hihi

Anonymous said...

if the MUA can transform your face to gorgeously wonderful ala Angelina Jolie, then by all means...

Reen Tart Nenas said...

u, cuba tanya hazlie hamzah. die MUA i masa nikah+sanding. dia based in KL, but org Penang. kot la die nak pi perlis ka, bleh balik kg. harga tak mahal. but if, dia nak naik flight, the charges shld be diff tau.

utk bridal, kalau bleh, u pegi la test make up dulu. nanti i tanya my fren yg dok perlis tu. die amik make up bridal je.

Anonymous said...

hi.silent reader but im residing in perlis as well..why dont you try this MUA name Nora.He lives in Seriab,opposite restoran dapur ibuku...He has a magical touch ...He also works in Putra Palace as well.Good luck.