Thursday, February 11, 2010

I am Childish....YES it is true....

Yes....i am another year older this year...usia kian merangkak ke usia 30-an tetapi sy yakin dan pasti ada pikiran nakal kanak2 yg terperangkap di dlm tubuh sang dewasa ini.....i am childish in many ways...spoken, attitude atau pun pemikiran.....coz i just feel like sama sahaja setiap tahun...sama seperti usia 20 thn sama seperti usia 22 thn.....YES of course there are some lesson learns in this full of adventurous life...but talking about LOVE...YES love never thought me to be shielded...love never thought me untuk rasa serik....love hurt my heart like thousand times but here i am talking about engagement dream.....and now i suddenly got this feeling...it is like a second thought after we known each other about 12years.....


After of what happened this evening.....i just feel it....i just feel like i want to back out from this relationship before it getting serious....adakah lelaki begini...kamu tahu dari pemerhatian, pengalamn org lain dan bacaan sy....rumah tangga mmg boleh bahagia...mmg akan berjaya tanpa cerai berai jika kamu wahai sang wanita B.E.R.S.A.B.A.R.....dan sesungguhnya di nasihatkan memiliki sifat pemaaf hakiki di hati kamu....tolong la ya Tuhan jadikan sy perempuan yg cepat lupakan dan memaafkan kesilapan suami.....sy bukan pro wanita and anti lelaki....of course sy hendak kawen ....dan kawen dgn lelaki lah...but i just have this 2nd thought....sy tahu kadang kala lelaki sgt yakin sgt pasti yg dia tidak begitu...dia bukan egoistic yg menuntut wanita menjadi pelupa tegar terhadap kesalahan lelaki dan mampu bertahan dgn sifat ketidak pedulian semulajadinya....ya lelaki mmg suka mengaku...tidak itu...tidak ini... sebaliknya dgn lantang katakan atau pamerkan dia blh menjaga cinta ini...dia blh menjaga hati selembut agar-agar ini...tetapi itu cuma kata dan akuan hatinya tanpa dia sendiri sedar mampukah dia menanggung janji termetri itu.....


Saya merasa sesalan yg menebal di hati....kamu tahu sy telefon kamu bukan hendak dgr ayat kejam ini mengenai masalah sy...."Kenapa telefon sy...masalah awak tidak blh selesai dgn menelefon sy...ini realiti"....kamu tahu wahai sang lelaki hati sy atau mungkin wanita lain di luar sana hancur lebur mendengar ayat menghiris begini....YA SY SEDAR KAMU BUKAN SUPERMAN YG BLH TERBANG DATANG MENYELAMATKAN SY DARI SI GILA ITU TETAPI JIKA SECEBIS KAMU MEMBERI AYAT KEYAKINAN PASTI SY MAMPU MENGHARUNGINYA............YA YAKINKAN SY YAKINKAN SY YAKINKAN SY YAKINKAN SY SENHINGGA SY MAMPU SELESAIKAN SENDIRI KERANA HATI INI RAPUH DAN RAGU...


Kamu wahai sang lelaki jika membaca ini....kamu mungkin ketawa dan menghela...."ala ingt perkara besar sgt....itu pun hendak merajuk"....haahhh sila balik dan khatam ilmu jantan dan janji kamu.....ayat kejam kamu itu walau tidak setajam pedang tetapi hati ini hancur jua....dan sedarkah kamu secara langsung atau tidak wanita tetap menyimpan sedih dan memori pedih ini di sudut hati....dia mungkin kelihatan reda....dia senyum dan esok dia seperti lupa....dan kamu rasa dia telah kembali kepada kamu....tetapi kamu tahu sebenarnya itulah PENGORBANAN......pengorbanan yg dia harus lakukan sepanjang hidupnya dgn kamu.....demi yg satu itu lah...demi menjaga rumah tangga...tanpa cela dan cerai berai....maka tanggunglah dia di hati selama mana mampu sampai terkubur bersama bacaan yasin anak2 di alam barkzah mungkin....


Kamu tahu sy phm benar nasihat ini...."sabar....kita kena mengalah....jgn buat benda jadi rumit....asalkan x kecoh sudahlah....." ini namanya BERKORBAN juga tahu....bertolak ansur demi kamu sang lelaki....sy kaget dan seram sejuk....even sy lari dari majlis pertunangan ini.....jauh beribu batu dan menemui lelaki lain...lelaki tetap lelaki yg hanya memerlukan sedikit masa untuk berubah dari syg, cinta dan dependable KEPADA....."kenapa benda sekecil itu pun kamu x blh uruskan...."......................entah kenapa ketika bercinta dia suka kita dependable tetapi setelah kita digenggam oleh ikatan perkahwinan lelaki mahunya kita berdikari....buat sendiri....pikir sendiri....belanja sendiri...kerja la sendiri...jaga la anak sendiri....hantar la anak sendiri...heh awang tidur x mahu pulak kamu sendiri ya...............haihhhhh..............


Kepala sy pening...sy tidak ada cara diplomatik mahu menyelesaikan kekusutan nan satu ini....sy x punya secebis hati yg murni untuk berdiskusi isu "Kenapa telefon sy...masalah awak tidak blh selesai dgn menelefon sy...ini realiti"....maka sy berdiam....membiar hati bergelodak dan marah menyala....selesai bersiram jam 8.30 mlm tetapi hati ini panas jua...arghhhh sy sasau begini...sy tidak tahu mahu bagaimana mengajar dia tentang cinta....kasih....dan menghuraikan statement yang wanita adalah... wanita ini satu dari tulang rusuk kamu....yg rapuh dan mmg tempatnya di sisi untuk di lindungi dan di jagai oleh kamu yg konon khalifah dunia yang serba tahu dan bijak tetapi kamu makin lupa kerana kami semakin independent...kami blh duduk bekerja membanting otak sama2 dgn kamu maka kamu semakin suka untuk lupakan yg wanita ini sifatnya mudah lemah.....sedikit kekuatan dari nasihat dan kata2 bijaksana dari kamu sebenarnya membolehkan kami bergerak dan fokus dgn tindakan selanjutnya..........tetapi syg kamu semakin suka menyiksa dgn ayat x siap kamu tuh...."Kenapa telefon sy...masalah awak tidak blh selesai dgn menelefon sy....ini realiti".........owh tuhan sy x boleh lupakan ayat ini.....syaitan membakar hati sy.......dan sy semakin terluka panas............


Ya sy x mahu lupakan kebaikan sang lelaki yg dulu2...kamu mmg pernah baik dan membantu...tetapi kamu harus tahu wahai wanita hidup ini adalah semakin kehadapan....bukan menyeberangi masa ke belakang...jika beberapa hari sebelum kamu mengikat tali di hati dgnnya dan dia semakin menjadi lelaki yg menakutkan itu bukankah gerun namanya....kerana hidup kita makin kehadapan...lelaki jua berevolusi dari sifat hari ini dan ke masa hadapan....sy risau nih...sy bukan perempuan ayu lemah lembut dan penyabar...tetapi sy cuba setiap hari menjadi begitu dan sy yakin sy end up akan lupakan isu simple ini bila bangun pada esok hari........semua kerana sifat sabar yg sy cuba tanamkan ituh....walau sedikit2 ia membunuh cinta dan syg tetapi sy 101% pasti sy akan lupa setelah matahari terbit esok hari dan kembali kepada cinta itu lagi....i am foolish...


Sy sedang berkemas untuk ke KL mlm ini....menghadiri majlis terpenting mS.Aimi pada esok hari...walau hati suram tetapi sy mahu wish all the best untuk mS.Aimi...pelamin kamu cantik...kamu pasti jelita esok....semoga rahmat tuhan bercucuran di majlis indah kamu esok...senyuman kamu akan memberi seri teramat kepada majlis serahan tanggungjawab esok....kamu jgn terkejut kalo lihat sy menitiskan mutiara ikhlas esok...kerana sy senang tersentuh.....me also wonder how my whole world daddy can lemme go on my nikah day...coz i know he love me the most....



3 comments:

L3N said...

Zai...wish u all the best.

Yani said...

Ouchh zai! it's hard to predict a man kan..cik lulup...dengar tue...for me too..

.:Miss Amy:. said...

thanks for the wish dear.
hope u enjoy ur time kt my wedding.
zai, i pun tak berape terer bab ni. maybe u guys shud duduk n berbincang.mne yg kurang or mne yg silap. mne yg perlu diperbentulkan, mne yg perlu di beri guidelines.
me too, need all the lucks in the world nak menempuhi hidup berumah tangga.
at least you boleh toleh belakang and mengundur kalau u tak leh sabar, but not for me. so maybe SABAR itu will be new bestie. as long as you redha.