Wednesday, January 4, 2012

Garrett Popcorn KLCC


Ok mak enon dah p merasa popcorn yang menjadi bualan ramai manusia akan kesedapan luar biasa dan tiada tandingannya.....hari ahad yang lalu maka rasmilah akan haku 3 jenis popcorn dekat kedai Garrett kat KLCC nun....sebaik parking kereta dan kaki melangkah naik escalator tu dah terbau bauan manisan2 caramel menusuk sang idung...maka haku tidak berlengah lagikkk...! serbuuuuu...!!!!! orang ramai kot beratur jah oihhh...!


Mmg Malaysia skang ni especially tahun 2011 dinobatkan sebagai tahun makanan berunsur manisan yang sangat2 meletop...dengan Tuutti Fruiti la, macaroon bagai dan bermacam lagi sampa dah x ingat dah apa menda yang glamor...mak enon mmg time dok kulim lagi dah highlight awal2 dekat hubby...kita mesti pergi KLCC....sy nak beli popcorn paling sedap di dunia tuh....huhu azam i before gi KL last week....besar sungguh cita2 nak p KL...nak mkn popcorn....kasehan....

Maka suami yang tersayang pun bawak...haku agak dia pun curious kot cam na la rupa pocorn yang bini dia dok terpengaruh akibat baca blog hari2 ni....al maklumla orang yg dok KL mesti la awal2 lagi dapat beli...or yg penah melawat USS....me non ado la kan Singapore pun x penah jejak....

Ok sangat tamak i beli 3 bungkus....1 large chigago mix, 1 large caramel crips and tiba-tiba time nak bayar suami tertambah cashew  nut plak tapi yang small la...kalo ikut hati i nak beli yang gallon dalam tin punya...sbb tin dia sgt cun ok....tapi apakan daya...i bukan bini orang kaya....ok total for this 3 types of popcorn RM71....suami cakap gila btui popcorn apa yang mahal sgt yang oiiiihhh...ahaha

Maka rasa popcorn ini pada saya....ermmmmm....hmmmm....hurmmmm....huhhhhh....ermmmm.....sedap......! manis ya amatttt.....macam makan caraml tuang masuk mulut tu jah....aduiiii mmg boleh sakit kencing manis......sungguh tak tipu caramel yang tersalut tu macam overrrr...i kecik2 kalo p beli popcorn kat pasar malam or kalo beli before tgk wayang pun sure pilih2 nak yang ada gula pekat sket...yang putih2 nampak bertih tu mmg tinggal dekat suami mithali la nak abiskan...ahaha kejam.... tapi yang ini haku plak sibuk cari yang putih2 sket sbb caramel dia bersalut mak aiiii....x sempat bernapas kot kalo kunyah.....manisssssssss!!!! subhanallah...ahaha....cepat p try darling...mai sama2 terkena kencing manis...sorry2 x baik promot benda x baik tapi this is a must try....sedap di makan right after beli....kami masih ada 2 bungkus besar yang dah masuk angin kat dapur rumah...hmmmm...! cik semut x layan plak kali nih....agaknya takut kencing manis....semut kesihatan la katakan...!


2 comments:

reena said...

Hahaha. Garet mana ada popcorn dia yg tak bersalut langsung.

choclairissa @ intan marliana said...

kwn2 ofis pun sll beli garrett tp nnt kene share ramai2 sbb manis sgt..kitorg ckp ni mknn potong kaki sbb manis gile..skali skale blehla mkn..dhla mahal..cube popcorn die lain dr yg lain :)