Saturday, April 30, 2011

Of Royal Wedding


Of royal wedding...wedding of century or what not.....these days as people always talk about Will and Kate wedding .... talking about her family background .... her history ...the on and off love relationship that they had before ... i just don't give a damn of all that coz maybe they are just too far .... even from heart...hehe

But we as we talk about te royal wedding i am looking forward to check out the wedding dress, i love it....simple and ivory ... it just enough to excite me to try mine....i'm only able to try it by next 2 weeks, thus 2 weeks of sleepless and nervous nite and day that i have to go through, and yes we suppose to go and try my solemnization dress this week but mR.Z has to abide the nature of his work, required him to be an owl for this 2 consecutive nite, which tear my heart to touch my solemnization dress on this monday as per planned....sigh



So we change the plan, hence next 2 weeks i hope i really can touch,dancing or what not with my solemnization and wedding dress, i just can't wait.....!!! i miss to touch, to smell the fabric....i want to indulge in my wedding dress....!!! ok ni dah mcm kena sampuk sbb tgk wedding puteri britian nih...huhu

have a nice weekend everyone n happy labor day....i am alone at home =( what a sad...

Yesterday is mR.Z b'day and we dont even can see each other....kijam!!!


Wednesday, April 27, 2011

A Bliss Morning Ever..!




My mR.Z did breakfast with urs truly this morning...mind u today is weekdays and not suppose to be the dating day for us since we are stay far away and separated by a state ya.... i can't ask for more happiness than able do this again with him after years back in uni time, i miss those moment and today 50 days until our wedding day i'm glad we able to meet....he has some job to settle near my area thus we met...=)






I am happy~ smiling and feeling lovey dovey..!



Tuesday, April 26, 2011

An Essential Flowers For the Brid3!


A hand bouquet...this is what i want to story today .... since we decided to get married last year ... i had this in my mind.....only this and of course this color...~ hmmm nekad...



But after a year...even flowers becoming more and more revolutionize and people become more creative.....people invent below beautiful things, frequently sees in overseas wedding webbie....which make your heart enchanting by it ....beating and haunting ...requesting ur mind to decide and pick the best one as per time flies....!



Link

Nuwoo Gift Ideas


Tepuk dada tanya selera..... this is prepared by Malaysian wedding lovers...i'm torn between these beautiful iron flowers....but being conservative me i love the classic fresh roses to be captured forever in the picture on my biggy day...! i don't know ... coz both non-classic flowers give a fresh breeze as well...!


pompuan mmg suka pikir benda remeh?!!!


Monday, April 25, 2011

Of Most Important of Bottom Part


Salam semua ... hmmm sy dalam di lema...tidak dpt membuat keputusan yang ideal...bertanya kepada sang buah hati jugak tidak memberi kata putus ... i'm once a shuz lover, sewaktu belajar di matrik dulu i have the fullest shuz on the rack among the frenz and the longest shuz arrange outside of the room, some cheap from a street some a STD girly Vinci or Nose pattern, but the point is i adore shuz....

Thus for my wedding i have this dilemma....should my wedding shuz be in HOT PINK or pure WHITE? i can' decide, the reason why pink is in the list because i will wear white and imagine to wear a hot pink heel plus hot pink hand bouquet, but at a same time white is more practical, i mean in future, i may pair it with any other dress for other frenz wedding....haishhh it turn me crazy thinking this thing ... i want my shuz to be perfect, it may be under the feet but it is my feet ok...haha


Lovely: by Qudyn



Google

So which one peeps!...help me...?!


Sunday, April 24, 2011

Sweets in Hantaran...Pilihan Yg Sukar..!


Org tua2 ckp kena letak benda manis2 dlm hantaran such as cake or chocolate, simbolik kemanisan rumah tangga yg baru hendak di bina, my mom said don't put any sour fruit nnti rumah tangga asek masam2 ja...pulak dah....time tunang hari tu x tau so letak strawbery + epal hijau = masam2 manis.....tp mcm masam ja lebih kan ..... pas dah siap hias baru mak ckp...so redha aja...x tau la apa yg org tua2 ckp tu btul ke idok....asalkan sedar diri jgn asek nak merajuk bermasam muka tak tentu hala ngan laki suda la....haha.



So memandangkan niat kali ini hendak btul2 letak manisan manis.....maka MACARONS menjadi kegilaan...eceh i nak ckp menjadi pilihan untuk one of the hantaran.....yes mcm biasa masalah juga nak dpt macarons kat utara ni .... penat berhempas pulas melayari jalur lebar ni tp x ketemu jua.... susah2 letak cuppies sbb mmg byk org buat and jual thru blog .... but MACARONS is so IN nowadays....itu yg i conveykan kepada mR.Z ... he can't blend well what to do with today trend and hantaran kahwen, letak ja apa2 yang manis...but girls usually particular .... i nak letak yg manis sekali supaya yg masam x sempat bertamu dlm rumah tangga kita.....haha amacam alasan kukuh tak ni untuk dapatkan macarons JUGAK2....haha


Pic credit to : Google


I love macarons....it give you the sweetest sweet ever ones could taste ... it is french cookies and it's just 20 to 50 cent round shape comes with various flavor and most important thing colors ... menurut bacaan sy Laduree France punya macarons yg tersedap .... kalo kat Mesia ni x da la Laduree nih, but you can taste MACARONS as it's available at Harrods KLCC, Whisk Empire Gallery and various KL's homemade blogshop.....masalahnya sapa nak bawak dari KL ke Perlis time kenduri tuh.....aduiii....

I did found a girl in FB selling macarons online and can post it where ever we stay.... i tried but unfortunately bila sampai pecah plak macarons tu walaupun di pos sebagai fragile item...kulit sgt rapuh ye puan2...crunchy2 gitu.... hmm kaciwa....T__T


Yang ini di Kajang....haven't try it out...looks tempting....!!! Dalisa Sweet Treat



Haih susah mcm ni....nak give up ke tak....??? adui susah btul nak give up sbb hati ni nak...nak ...nak....haha *ikut hati mati....!!!!*


Happy SUnday everyone....!


Saturday, April 23, 2011

Crazy Saturday...I Need To Speed UP...!


Baiklah semua teman2...cerita aktiviti wikent bermula semalam....we had gathering and b'day celebration....it is Masturah belated b'day that we decided to celebrate at Seoul Garden Juru Auto City, heavenly rejoice the gathering with the super delicious food and chit chating sampai kedai nak tutup...haha
















Setelah berpesta sakan semalam, mkn mcm musang lama x makan ayam....al-maklum la diet konon...haha...smlm dah x diet.....akibat mkn sampai melebihi had muatan...so hari ni bangun pagi segar bugar and rushing to fews kedai barangan pengantin......gi mencari bahan2 yg masih belum ckup...mostly benda2 remeh.....akhirnya jmpa jugak kristal2 yg di idamkan ....niatnya hendak di gunakan untuk my DIY project...harapan tinggi menyala harap jadi kenyataan....jgn esok2 malas terbazir x buat....haha


ok gedik nak post pic sendiri instead of barang yg di beli....haihhh maslah kegemukan yg tidak dpt di bendung...! grrr


Happy Weekend youllll...i love saturday....!!!


Pic credit to OSEM.... =)




Thursday, April 21, 2011

It is Thursday with Thousand Words....


It is 56 days to go until our big day..... i had a mix feeling lately .... of the preparation yg tertangguh dan aktiviti mencari barang2 perkahwinan yg tergendala dek kerja yang menimbun....yes kerja yg menimbun tu x ganggu pun waktu senggang hujung minggu tetapi akibat tekanan pekerjaan tu hati rasa x tenang nak shopping barang2 kahwen ..... malah kadang2 di serbu rasa malas yang melimpah ruah .... akibatnya 56hari lagi doorgift masih belum decide nak beli apa, sticker x tau nak tempah di mana, bunga tangan belum tempah lagi, and lots more to settle......

Lucky i've been reminded by my male colleague suh gi buat HIV test and Alhamdulillah the result was non-reactive, kalo reactive mati semput kot kat klinik tuh..... sekarang masih menanti surat kebenaran berkahwin dengan warga asing.....eceh bukan bukan....menanti surat berkahwin dengan org bukan senegeri dari pihak lelaki ..... borang sebelah pihak perempuan dah siap di isi....ayah ambikkan....juga Alhamdulillah .....i always pray so Allah will bless of this matrimony ....hope u guys also pray for us .....

Hmm mmg kadang sy rasa keliru .... it is true that i am getting married??? btul ke da bersedia ni ....but i really wanted to be with him ....i hope mmg btul dia jodoh that has been destined .... okay mlankolik plak yer hari ini ....

Itu sj hapdet yg x berinfo pun....terima kasih kalo yg ada membaca...haha~
i just back from work and my eyes tumbuh ketumbit plak....x tau la sapa yg i sekodeng...haih



Wednesday, April 20, 2011

Monday, April 18, 2011

Our 1st & Last Engagement Anniversary


Today....It has been a year darling....and we are getting married in another 60days.... do remember that i L.O.V.E u more everyday, let get married .....!!!





Thanks for everything that u have done .... looking fwd to our big day....=)


Sunday, April 17, 2011

Bila Emak Kata Nak Shopping!


Haku nak kawen tp emak plak yang shopping bagai nak rak....bukan untuk haku weih....untuk rumah dia sempena kenduri haku la..... jenuh meneman seharian weih.....akhirnya terbeli jugakla kain langsir untuk rumah emak tu.....ayah pun dah x tau nak ckp apa....sbb langsir skang ni cun lagi tp biasalah mak-mak ni dia pun sibuk nak serba baru .... nak sambut menantu katanya....adui layankan ajer....x meriah kalo x tukar katanya....nak jugak dia rasa teruja untuk kenduri nanti.....x kan haku sorang nak teruja katanya...boleh plak.....hehe




Penat bukan kepalang...pucat lesi dah hilang abis lipstick yg pakai cantik2 time kuar umah tuh...penat sampai tersadai di tangga kedai sebelum balik tau....buat cam kedai sendiri plak...mana dgn nak mengangkut langsir yg berpuluh2 meter tuh.....mmg mlm tu trus demam urat kaki tau...hehe....langsir untuk bilik perantin pun dah beli...lega sgt...x larat nak pikir dah nak corak ke design cam ner ke....finally bedal jek....janji langsir ... haha


Friday, April 15, 2011

Enjoy The Youngster....The Dinner


Yes wikent dtg lagi....loike loike loike...sapa x suka wikent weih....! kalo boleh nak tulis satu page yg sy soka wikent...nak nari panda dance sampai kurus....haha...x yah pikir kerja pikir nak perabih duit ja...sonok kalo duit berkepok kat bank...every second menjana duit dlm bank.....haihh in my dream la kan...sudah berhenti berangan....!!! nak duit kena la kerja....sbb tu la kita appreciate wikent kan...nak rehat n enjoy la katakan.....

So wikent lepas telah mengenjoykan diri dengan menghadiri company nyer dinner di E&O hotel Penang..... baru 1st time la buat dinner after 5 years they operating at Malaysia....*kedekut tu maksudnya...* haha.....i love the performance of the nite especially from our dept...they do not hire any special artist but all been prepared by the employees...*mmg sedut kudrat ko tau...hoho*....punya la save kan...but i think all the participants mmg suka kot nak join so i hokey je janji blh berlibur and being an audience....hehe

The theme is glamorous & trendy...tp me and my frenz x trendy mana pun....i just wore what ever i have in my closet....x berduit nak membeli dress what so not ever....as long as comfortable....sebaik sampai terkezut haku tgk org lain bergaya sakan.....glam ko....terasa keciknya diri time tuh...i didn't go for any make up kat MAC ke B Brown ke....main redah ngan muka original tuh saja.....naseb baik x rasa outcast sgt sbb i comfort jer....


The bosses with the dinner communities....enjoying the song kot time ni...


Girlz vs Boyz....barisan pekerja kilang yg pakai paling2 sempoi di kalangan yg vouge tuh...haha


With some of the dept members....most of them are the dancers


Posing gedix dgn our dept's secretary...!...harusss


Me & Hanis Safwan....chic pose!


with Mary and Hanis...berlagak comei....hampes...!

Click on the pics for clearer image...!



Hmmm itulah axtivity wikent lepas....minggu ni blk kg...nak settle pasal kawen plak.....penat oihhh....tp hati sooka so penat pun x pa....hehe

will update more after this .... *rs mcm dah slow update psl wedding sbb mostly dah book....=)*

Pic credit to mS.Mary...=p


Tuesday, April 12, 2011

Fresh Oh-ren-ji For Theme


I love the spring summer collection of few brands lately, the surprising thing is, it is orange base color, which i am not into since i was born ... haha ok over ....!

But i just love it this time...is this a sign of me being old? wahaha sbb tiba2 suka kaler yg x penah nak suka...orange ..... dramatic, sunny and truly suit the attention seeker at least for my eyes all this time....my 2nd sister tend to bought everything of her stuff in orange...so i always says that color is her aura color but suddenly i also feel the hit of the orange energy kot ... dan tiba2 terpikir kalo la orange ni jadi kaler tema kawen ku...hoho ... *ada ati nak ubah tema lagi...* padahal esok lusa dah nak ijab kabul....hoho



MNG


Dorothy Perkins - i bought one for me and i loike it to the max


Warehouse


Hmmm i loike....it doesn't hurt my eyes when i see those beautiful tops....


p.s: PA system and deejay dah book untuk wedding....hati riang...



Saturday, April 9, 2011

Tak Terkojar Di Bueknyo.....


Hisssshhhh....poning kepala tgk ticker kawen tuh....tup tup dah 68 hari lagi....2 bln jer lagi...haku lintang pukang apa pun x siap lagi ni.....heh tau tak kad kawen sebelah lelaki belum diurusin ..... risau la .... mR.Z sibuk siang mlm....nak berckp tpn pun susah apatah lagi nak menjengah kedai kad kawen.....bertekad harus merescue beliau ....tugas minggu ini menempah kad kawen inchik Z.....harusssss...!

Ok hapdet bab kawen setakat ini...kek kawen da tempah....deposit da byr....hati manyak lega...i mintak kakak tu delivery trus ke rumah...so x yah pikir mcm mana nak ambik time kenduri nnti....*sy kengkangan tenaga bantuan ye teman2...x ramai sepupu al-maklumla....* so semua benda kena terjah buat sendiri......make up sebelah lelaki pun dah book..... hari tu runsing mcm nak rak...tpn sana2 sini x blh nak make-upkan kat Langkawi....and lastly ada gak MUA yg mahu turun ke Langkawi....susah la nak gi survey...nak kena naik bot sewa keta terjah butik pengantin kat sana untuk cari MUA...so senang bawak je dari tanah besar ni....huhhh lega m.ngahhh tauuuu...!

Ok next important thing HIV test da selesai for both side .... skang pending surat dari Pej Agama from his side pastu bl proceed ngan sebelah pompuan punya .... ayah dah bising2 korang ni lengah2 nak kawen ke idak nih? mintak simpang la ayah...nak kawen la nih.....huhu

Haih mmg terkujat la hari ni tgk ticker tuh...x terkejar mak enon ni ok....laju sungguh masa berlalu sama mcm shawl di pasaran tuh ha....buka blog ja ada ja shawl baru....update setiap hari....sama mcm tu la bila tgk ticker tuh....letih haku nak kejar.... harap2 semua ok ... bz sgt setiap hujung minggu...bz memenuhi aktiviti selain urusan perkahwinan jugak... hehe harus yg tu mmg x le tinggal ....esok ada dinner comp untuk julung2 kalinya ....nak pegiiiiii....! ahahah so itulah antara penyebab kebzian secara x langsung tuh.....ihihi.....*owh i buat sendiri shawl untuk dinner esok...x yah terkejar dek blog yg menjual shawl terbaru hari2 tuh...hehe*

Sekian update kali ni...pic di bawah snap time team dept berlatih performance untuk dinner ...me? owh unfortunately am not born to be a performer .... i'm being a runner ajor for the team sajor *ini pun kira msk dlm schedule kebzian tuh...hihi*.....wish them super good luckkkk...!





Wednesday, April 6, 2011

Wordless Wednesday - Flowers in The Air~



Pic credit to OSEM


Tuesday, April 5, 2011

A Present From Winter Sonata


Ehehe...happy sbb hari ini dpt hadiah.....a present from Korea .... my colleague just came back from holiday at Korea .... sj2 gi visit cherry blossom katanya.....i heart this so much...it is handmade some more...thanks so much Siti Andrea sayang....huhu....murah rezeki org nak kawen kot ni ....~




Tomorrow is another bore day....i want to quit~ grrrr


Monday, April 4, 2011

Of Pre Wed


I just wanna say that i didn't do play hard and work hard as my tagline today....it's monday...yawnn....and i was so lazy and blur all the time....i guess i'm only able to play hard & work less....dlm mimpi la kan nak dpt cam tu...hope tomorrow would be better....1st day of working week kan....what do ya expected rite? hoho berani x i kalo nak ckp ni kat boss...mau kena sekeh kepala....

See i already put our pre wed pic on top .... ok kaki i mmg mcm gajah but nak buat mcm mana it's my leg thus is have to admit it .... kalo kerana malukan kaki itu x dptla mak enon nak tepek pic coming soon ni.....i am so excited and feel refresh seeing the pic in my blog .... it's prove that we having a progress to our w-day ...haha blh lak camtu.... pic credit to mR.Mu'az....!



Sunday, April 3, 2011

Awsem Awsem Awsem Wikent...!


Bersiaran kembali ngan bride to be yang dah dekat setahun asek claim bride-to-be tapi x kawen2.... nak mengaku kat sini yang i had an awesome weekend .... shop till drop, went to spa for facial and manicure, mR.Z came down and hanging out with frenz ... i just love a carefree weekend but yes it is tiring and definitely Monday would be =( to start with this week ....~

I've just finish the pre wed ...which i consider as an official pre wed ... hope the pics turn out well ... it was taken by my frenz ...yes no OP for pre wed ... money does matter at first but seeing they all very excited to do this thus i decided to grab the opportunity ... we had fun and i just understand why an actor get high paid for their job ..... it was so hot and you need to smile like u love the freaking hot weather...huh mmg penat sgt2 ... my face turn out so red and sun burn ... haihhh.... nasib badan .... and at first we plan to have 2 sessions but end up with only one session .... coz i am so damn tired.... haha

Summary of the wikent....woot woot...!


The make over....love love love!


Manicure session....lena di ulit intan....ihihi


The pre wed preparation....


The date with fiance after the pre wed....huhu


Special thanks to mR.Mu'az, mR.Osem, mR.Z, mR.Firdz, mR.Jo, and the lovely ladies thanks a lot to u mS.Mas and mS.Mary .... thanks for ur support and hardwork ....mR.Mu'az siap terpaksa left his wife to take care of their lil sunshine Izz An Nisa' kat rumah sbb si kecik x bgn tido lagi time nak pre-wed ni ....i feel so bad.... and the rest yg sanggup bersusah2.....love u all .... mS.Mary with the great photography lessons .... mS.Mas thanks for the ideas and your pulunness...haha we all thanks to u so much....prop manager SALUTE.....!!! and the always spiritual among the spirit photographer mR.Osem....*edit pic haku cantik2 hokeyyyy....*.....huhu....(this is special paragraph to u guys...hehe)....

Tomorrow would be a long day for sure.... work hard & play hard....my new tagline i guess.... T__T


Saturday, April 2, 2011

They Called It's Rainy Day...!

Hmmm...last week on saturday masih sempat keluar berjimba2 dengan teman2 tersyg.....untungnya punya rakan sporting and kepala otak sama gila juga.... so went out as early 7.30am in the morning heading to Penang Lebu Gereja Street...non other to do this....























Ok....blh kata ni pre kepada pre wed kot.... aha i've learned that i am very not a photogenic girl and i am so shy even depan kawan2 yg mmg dah rapat nih... aha baru sedar kah...??? *slap forehead*....mmg sgt penat la si photog OSEM mengajar cara nak senyum secara normal..... ingt senang ker.... nak buat fake smile pun terhegeh ok..... seb baik we all went out to do this before the pre wed or else keras la haku nnti.... ini pun consider x reti jugak....kalo dah spesis keras tu ajar mcm mana pun x da hasil bernas jugak....haha

Special thanks to OSem,Mas and Firds...coz they make it happen walaupun mcm kanak2 riang je ni...at least we have something to remember when we getting older.... =P


p.s: so today feeling like shopping for the real pre wed plak....huhu